Menu

Explicarea cotelor fractionare la pariuri

Pariul pe cote acest format este cel mai cunoscut in Marea Britanie si Irlanda si continua sa reprezinte cel mai comun format. La sfarsitul zilei, daca nu am renuntat la kilometri, metri, metri si centimetri inca in Marea Britanie, va trece mult timp pana cand trecem la cote zecimale ca implicit. Gandeste-te la o fereastra a magazinului de pariuri, ai vazut vreodata altceva decat fractiuni?

Fractia este o reprezentare matematica a sumei pe care un punctator o poate castiga (primul numar) fata de suma pe care trebuie sa o mizeze pentru a castiga acea suma (al doilea numar). Prin urmare, 4/1 inseamna ca pentru fiecare 4 GBP pe care doriti sa-l castigati, trebuie sa mizati 1 GBP. Primul numar reprezinta ceea ce vei castiga, cu exceptia mizei tale, asa ca daca ar fi sa pariezi un pariu de 1 GBP la 4/1, vei castiga 5 GBP, dar primesti inapoi suma ta de 1 GBP, oferindu-ti un randament total de 5 GBP daca pariul castiga (Castiguri de 4 GBP + pachet de 1 GBP).

Probele fractionale trebuie sa fie intotdeauna numere intregi. Daca castigul potential nu poate fi divizibil cu 1 ca numar intreg, unitatea de miza creste pana la cea mai apropiata reprezentare a numarului intreg. Daca aveti un pret de 3,5 / 1, nu se poate scrie astfel, in acest caz, devine 7/2, acesta este cel mai apropiat numar intreg derivat al pretului. In cazul unui pret cu 3.3333 / 1, acesta ar fi reprezentat ca 10/3 si asa mai departe, a se vedea tabelul de cote de mai sus.

Daca ceva este neobisnuit, inseamna ca pentru fiecare unitate pe care mizati veti primi mai putin de o unitate inapoi. In cazul a 1/4, de exemplu, pentru fiecare 1 GBP pe care doriti sa o castigati, trebuie sa mizati 4 GBP. Daca castigurile dvs. sunt egale cu miza dvs., atunci sansele sunt 1/1, dar aceasta este denumita in mod obisnuit Evens.

Atunci cand pariati pe un pret de fiecare directie, de exemplu, va trebui de multe ori sa va calculati singuri cotele. Daca inapoi un cal la 12/1 in fiecare directie la un sfert din cotele totale si calul ar urma sa plaseze locul, pariu ar fi platit la 12/4 sau 3/1.

Imi place sa ma gandesc la cote fractionale, precum pariul pe care l-ai face cu partenerul tau acolo unde nu faci parte cu miza ta. Pentru 4/1, spui daca castigi, iti voi da 1 GBP, dar daca castig imi dai 4 £.

Știri relevante