Menu

Factorii de decizie in obiectivele de libera lovitura

Factorii de decizie in obiectivele de libera lovitura

Stiind cat de des este probabil ca o lovitura libera sa fie transformata intr-un obiectiv este un lucru, dar sa stii ce sa faci pentru a opri este altceva in intregime. Exista o serie de lucruri pe care organizatorii defensivi vor trebui sa le ia in considerare atunci cand echipa lor va acorda o lovitura libera si opozitia se aliniaza pentru a o lua.

Primul lucru este ca portarul trebuie sa aiba peretele bine pozitionat. Daca greseste asa, atunci da atacului de opozitie sansa de a folosi peretele pentru a indoi mingea in jurul si a piciorului gresit. Un portar care isi aseaza peretele in locul gresit si lasa o parte din obiectivul sau expus ca nu se poate acoperi doar cere probleme impotriva unui talentat executant de lovituri libere.

A doua intrebare care trebuie pusa echipei defensive este daca intentioneaza sa sara sau nu. Saltul pe perete va face, in mod evident, mai dificil pentru atacator sa gaseasca tinta, avand in vedere spatiul mai mic pe care va trebui sa il tinteasca. Daca sar, totusi, expun un spatiu pentru un luptator inteligent, care sa incerce sa loveasca jucand mingea sub picioarele lor.

Este o multime la care nu este usor de raspuns si se bazeaza mai ales pe abilitatea jucatorului atacant, dar este din ce in ce mai obisnuit ca zidurile defensive sa faca ceva neobisnuit, cum ar fi sa asezi un jucator defensiv in spatele peretelui ghemuit sau sa se culce opriti un atacator sa mearga sub un zid saritor.

arbitrul de lovitura libera marcheaza zece metri Portarul are alta optiune, care este sa astepte sau sa aiba o sansa cu directia de a sari sau a se deplasa. Asteptarea le va oferi o idee mai clara despre locul in care se indreapta mingea, dar le va oferi si un timp de reactie mai scurt daca atacatorul nu loveste mingea direct la ele. Peretii defensivi ar trebui sa acopere 75% din obiectiv, iar portarul a fost rugat sa ridice restul. Daca un jucator marcheaza din cauza unei lovituri stralucite, acesta este un lucru, dar daca este pentru ca portarul a sarit prea devreme, este altceva.

Știri relevante