Menu

Fotbalul in perioada razboaielor mondiale

Sotia lui John Moores a fost cea care trebuie sa le multumim pentru faptul ca, in cele din urma, piscinele de fotbal au decolat. Ea i-a spus sotului ei „As prefera sa ma casatoresc cu un barbat bantuit de esec decat cu un bantuit de regret”, asa ca a continuat sa se prinda si, in cele din urma, afacerea a continuat. A decolat intr-o asemenea masura incat companiile rivale au inceput sa rasara in toata tara, cea mai cunoscuta dintre ele fiind Vernons. Pana la inceputul anilor 1930 Moores era milionar, totul datorita persistentei sale cu bazinele Littlewoods. A inceput apoi serviciul de comenzi prin posta Littlewoods, care a fost el insusi un succes in hohote. Aceasta, insa, este o poveste pentru alta data si pe un alt site web.

Participarea la meciurile de fotbal a fost intr-o perioada constanta, in urma celui de-al Doilea Razboi Mondial. Oamenii din clasa muncitoare din Marea Britanie nu numai ca aveau un venit mai disponibil, ci si o dorinta de a-si trai viata, in timp ce puteau, stiind ca era pretioasa si ar putea trece peste orice moment. Acesta a fost motivul pentru care piscinele de fotbal au decolat si, de asemenea, motivul a gasit lacune pentru a pune pariuri in alte moduri.

Legea cu pariurile la fotbal Ready Money, care a intrat in vigoare in 1920, avea scopul de a limita cantitatea de jocuri de noroc care se putea face in sport, dar, in realitate, a sfarsit prin a face lucrurile mai clare pentru cei care doreau sa aiba un flutter. Nu a ilegalizat pariurile pe credit, ceea ce inseamna ca cartile ar putea accepta pariuri facute prin ordin postal, doar nu in numerar. Acesta este de fapt cum au inceput unele dintre rezervarile britanice, cum ar fi William Hill, oferind pariuri clientilor cu profil inalt, folosind credit.

Dupa cum am mentionat deja, pariurile ar fi avut loc cu mult timp inainte ca locurile de fotbal din 1923 sa aiba loc. In 1853, de exemplu, Legea privind casele de pariuri a fost introdusa si a facut o infractiune de a „recurge la orice loc sau persoana in scopul de a paria si de a face rezervari”. Dovezile din partea Politiei Manchester din anii 1840 si 1850 au aratat ca a fost in mare parte clasa muncitoare care a fost arestata pentru a se aventura la case de pariuri. Este corect sa spunem ca implicarea pariurilor in fotbal nu a fost considerata un lucru universal bun. Sir J. Charles Clegg, care a fost presedintele Asociatiei de Fotbal in anii 1920, a spus: „Daca pariurile pun stapanire pe fotbal, jocul este facut pentru”.

Știri relevante