Fuziunile caselor nu au adus schimbari majore

Nici o schimbare in lumea pariurilor nu a influentat procedurile la fel de mult ca explozia pariurilor online. Industria pariurilor a crescut relativ fericit de la an la an, cu un raport din 2014 care sugera ca profiturile au urcat de la aproximativ 5,6 miliarde de lire sterline cu 4 ani mai devreme pana la peste 7 miliarde de lire sterline pana atunci.

Cresterea a aparut insa intr-o perioada in care magazinele de pariuri pe strada se luptau si outfit-urile online isi vedeau veniturile. Avea un sens perfect pentru Paddy Power sa-si protejeze numele de brand conectandu-l la unul care a revolutionat literalmente modul in care pariurile online s-au facut datorita sistemului Exchange Betfair.

De asemenea, au existat incercari ale lui Coral si Ladbrokes de a se contopi pana in 1998, dar aceasta tranzactie a cazut atunci cand a facut obiectul unei anchete a Comisiei Monopolies si Fuziuni. Avansati in 2015 si, dintr-o data, nu pare sa fie o problema atat de importanta, cele doua companii urmand sa se alature celei mai mari case de pariuri din tara. In acest timp au fost incorporate si alte marci, cum ar fi Gala bingo in Coral si schimbul BetDaq in Ladbrokes, ceea ce inseamna ca noua companie are literalmente degetele in toate placintele.

In cadrul acordului, insa, Autoritatea pentru Concurente si Piete a gasit zone din tara in care magazinele trebuiau vandute pentru a mentine lucrurile competitive pe strada.

Exemplul final al unei mari fuziuni de subliniat ca dovada a faptului ca este un fenomen relativ modern vine sub forma deciziei GVC de a cumpara Ladbrokes Coral in 2018. Cerneala de la fuziunea lui Ladbrokes si Coral abia se uscase cand GVC Holdings a intrat pentru a cumpara compania nou formata, adaugandu-se unui portofoliu care continea deja like-urile Foxy Bingo si PartyCasino. In valoare de o valoare initiala de 3,2 miliarde de lire sterline, dar prevazuta sa se ridice la 4 miliarde de lire sterline, aceasta a oferit GVC un loc pe strada principala pentru a lucra alaturi de prezenta sa online.

Urmatoarea intrebare, desigur, este de ce companiile care au supravietuit atat de bine pe strada ar simti nevoia sa incerce sa isi imbunatateasca activitatea online, iar raspunsul vine sub forma deciziei guvernului de a limita miza maxima la pariurile fixe. Terminale la 2 GBP.

Știri relevante