Gibraltar zona gri in care se furiseaza pariurile sportive

In aceasta privinta, o discutie despre regulile aplicate de Organizatia Mondiala a Comertului ar putea parea complet inutila. Cu toate acestea, realitatea este ca, daca Regatul Unit paraseste Uniunea Europeana fara un acord, atunci probabilitatea este ca tara sa ajunga din nou la regulile si reglementarile OMC pentru industrie.

Motivul pentru care este o problema pentru operatorii de jocuri de noroc este faptul ca jocurile de noroc sunt excluse de la angajamentele asumate de UE in ceea ce priveste accesul la piata. Rezultatul este ca o companie cu sediul britanic ar fi exclusa sa participe la un proces de licitatie pentru orice se intampla in cadrul UE.

In 2007, OMC s-a pronuntat impotriva Statelor Unite ale Americii in legatura cu legile privind jocurile de noroc din tara. Pentru a fi mai specific, Organizatia Mondiala a Comertului a considerat ca SUA discrimina in mod nedrept impotriva companiilor straine de jocuri de noroc atunci cand a permis companiilor din SUA sa efectueze pariuri pe curse de cai in statele, dar a oprit companiile din Antigua sa faca acelasi lucru.

S-ar putea sa se indeparteze de UE si sa se pronunte in hotararile OMC pentru ca companiile care nu au sediul in Romania sa fie autorizate sa isi ofere serviciile in tara fara sa se supuna regulilor si reglementarilor Comisiei pentru jocuri de noroc? Daca ar fi asa, aceasta ar avea tot felul de implicatii pentru Romania, dar nu cel mai putin ar implica decizii in jurul impozitelor. Gibraltar, Insula Manului si Alderney.

Poate unul dintre cele mai mari semne de intrebare atarnate de Romania in ceea ce priveste industria jocurilor de noroc si Brexit vine sub forma acestor trei dependente de coroana. Toate trei sunt puternic investite in lumea jocurilor de noroc, in special in ceea ce priveste partea online a industriei. Multe dintre cele mai mari companii care isi ofera serviciile in Romania se bazeaza pe una dintre insule si orice mutare indepartata de Uniunea Europeana este probabil sa le provoace tot felul de probleme. Pentru a discuta problema in detaliu, sa vorbim in special despre Gibraltar ca reprezentant al celor trei insule.

Desigur, viitorul Gibraltarului este ceva mai confuz decat viitorul insulei Man si Alderney, din cauza faptului ca a fost mult timp obiectul unei dispute privind suveranitatea sa. Argumentele privind daca ar trebui sa se afle sub stapanirea Marii Britanii sau a Spaniei au facut furori de ani buni, in ciuda faptului ca 98% dintre cei care se bazeaza pe insula vor sa ramana sub jurisdictia Regatului Unit.

Știri relevante