Menu

In jocuri de noroc, exista o valoare asteptata negativa

Aceasta este in contradictie directa cu tranzactionarea zilnica, care este o industrie cu ritm rapid si nu are capacitatea de a face cercetare. In lumea tranzactiilor zilnice nu exista o investitie pe termen lung, nevoia de a cumpara si de a vinde valori mobiliare este o preocupare imediata si presanta. Speranta pentru comercianti este ca pot profita de o discrepanta pe termen scurt pe piata, actionand rapid, dar limitand riscul, in acelasi timp, cautand sa castige cat mai mult din fiecare comert. Este lumea de tranzactionare de zi care are de departe cel mai mult in comun cu jocurile de noroc, dar chiar si atunci, comerciantii de zi raspund la ceea ce le spune piata.

Comerciantii de zi lucreaza cu presupunerea ca multe dintre tranzactiile lor nu vor functiona, dar ca, mai mult de jumatate dintre ei, atunci vor incheia ziua cu profit. Deoarece lucrurile se misca atat de repede in lumea comerciantului de zi, este o problema de a mentine constant lucrurile bifand, mult mai asemanator cu piata In-Play din lumea pariurilor.

Chiar si asa, comparatia nu este perfecta. In jocurile de noroc, persoana lesina ca speculatia asupra rezultatului unui eveniment intamplator spera ca oboseala sau instinctul lor se va dovedi corect si ca va castiga profituri mari, la fel de mari ca si pierderile potentiale. In acest sens, jocurile de noroc sunt mai aproape de natura speculativa, dar chiar si atunci speculatorii sunt capabili sa-si compenseze pierderile potentiale cu riscuri acoperite pentru optiuni, futures sau alte valori mobiliare.

Prea mult decat toata lumea care jocurile de noroc intelege ca marginea casei inseamna ca cazinoul sau casa de pariuri vor pierde intotdeauna pe termen lung. Sa luam blackjack ca exemplu despre ceea ce vorbim.

Ideea este ca jucatorul sa se apropie cat mai mult de 21 fara sa treaca, in timp ce il bate si pe dealer. Din cauza modului de functionare a jocului, casa are o margine, ceea ce inseamna ca va castiga mereu pe termen lung. Dealerul ar putea pierde mai multe jocuri pe termen scurt, dar stiu ca peste multe mii de maini casa va ajunge in negru. Asta inseamna ca este un joc in care valoarea asteptata pentru jucator este negativa.

Cand vine vorba de tranzactionare, pe de alta parte, munca depusa de comercianti destepti inseamna ca acestia pot schimba valoarea asteptata in pozitiv in acelasi mod in care pot face contoarele de carti atunci cand joaca blackjack.

Știri relevante