Menu

Italia tara cu cele mai multe trucari din fotbal

Italia tara cu cele mai multe trucari din fotbal

Incidentul a avut loc deoarece patru arbitri diferiti au mers sa informeze DFB despre suspiciunile lor. Federatia germana de fotbal nu a facut initial nimic, dar in cele din urma, Hoyzer a demisionat. Se crede ca participa regulat la intalniri cu trei frati care faceau parte dintr-un sindicat croat al jocurilor de noroc cu legaturi puternice cu crima organizata. Hoyzer a fost inchis si i s-a interzis fotbalul pe viata, in ciuda ajutarii procurorilor si a informarii acestora despre alti arbitri si a unor jucatori implicati in trucarea meciurilor.

Cunoscut in Italia drept Calciopoli, cel de-al doilea mare scandal de rezolvare a fotbalului italian a fost descoperit de politia italiana care a facut o serie de interceptari telefonice ilegale. Aceasta a implicat o retea larga de coruptie care a implicat managerii cluburilor si organizatia arbitrului italian, urmand conducerea scandalului din 1980, asigurandu-se ca arbitrii favorabili erau condusi de meciurile selectate.

Inca o data, nivelul cluburilor implicate a fost cel care a provocat cel mai mult soc, fiind implicate Juventus, AC Milan, Fiorentina si Lazio. Juventus a fost de fapt dezbracata de titlul lor pentru campaniile din liga 2004-2005 si 2005-2006 si retrogradata in Serie B. Alte cluburi au scapat de o pedeapsa atat de aspra, cu AC Milan si Fiorentina, acordate o deducere de puncte si obligate sa joace jocuri in urma usi inchise. In mod remarcabil, nu toti jucatorii, managerii si arbitrii implicati au fost interzise de la joc pe viata asa cum te-ai putea astepta, cu unii pur si simplu au primit un avertisment sau o amenda.

Dintre toate sporturile care pot fi si au fost fixate, cursele de cai sunt, probabil, unul dintre cele mai dificile. Spre deosebire de fotbal, cricket si sporturi similare pe care le veti gasi pe aceasta lista, exista mai mult decat un element uman in cursele de cai.

Pentru a putea repara un eveniment la care participa numerosi concurenti si animale care au propriile lor minti, este nevoie de mult efort, coordonare si previziune. In urmatoarele exemple, veti vedea exact de ce este cazul si modul in care o industrie in valoare de aproximativ 12 miliarde de lire sterline a reactionat in fiecare an la scandalurile care au lovit-o de-a lungul anilor.

Primul scandal de curse de cai despre care urmeaza sa va povestim a avut loc pe 16 iulie 1953, desi pregatirea de a-l scoate a inceput cu mult inainte. Inselaciunea a implicat un cal francez necunoscut si nefinantat cu numele de Francasal (imaginea din dreapta sus), care era programat sa ruleze in Platoul de vanzare a obstacolului care avea loc la Baza de curse. Motivul pentru care acest lucru s-a dovedit rau pentru casele de pariuri a fost faptul ca Francasal nu a alergat in cursa, fiind inlocuit cu un cal semnificativ mai bun, mai experimentat si mai rapid, numit Santa Amaro.

Știri relevante