Menu

Legatura istorica dintre fotbal si jocurile de noroc

Legatura istorica dintre fotbal si jocurile de noroc

In prezent, suntem la fel de bine sa luam de la sine ca putem pune un pariu sau doua pe meciurile de fotbal. Industria s-a dezvoltat intr-o masura atat de mare incat puteti pune nenumarate pariuri in timp ce un meci este inca in curs, multumind in niciun caz o mica inventie a pariurilor in joc. Daca credeti ca pariul dvs. face o intorsatura in rau, atunci puteti alege optiunea Cash Out si totusi sa faceti un profit sau, cel putin, sa va reduceti pierderile. Indiferent daca pariati online sau in magazine, industria se schimba intr-un ritm incredibil si va deveni tot mai captivant in urmatoarele saptamani, luni si ani.

Toate acestea punand intrebarea, cum erau lucrurile? Oamenii au fost intotdeauna in masura sa parieze pe meciuri de fotbal sau este o dezvoltare relativ rezonabila? Cum s-au schimbat lucrurile de-a lungul anilor pentru a ne duce la punctul in care suntem acum? Acestea sunt cateva dintre intrebarile la care vom spera sa raspundem pe aceasta pagina. Va vom vorbi prin relatia de fotbal cu pariurile si despre modul in care jocul modern l-a imbratisat mai mult decat a putut orice generatie anterioara. Marea intrebare este: lucrurile vor continua sa se indrepte in aceeasi directie sau este posibil sa se schimbe?

Sa incepem din nou la inceput, inainte de a paria pe fotbal a fost destul de des intalnit. Desi exista putine dovezi documentate pentru ideea oamenilor care pun pariuri pe meciurile de fotbal atunci cand sportul era in stadiul sau embrionar, este extraordinar de putin probabil ca oamenii sa se prezinte pur si simplu la jocuri, sa ii priveasca pe ei si apoi sa se indrepte spre casa. La urma urmei, actul jocurilor de noroc dateaza inainte de cuvantul scris, cel mai probabil din epoca paleoliticului. In Mesopotamia in 3000 i.Hr., existau zaruri pe sase fete, ceea ce sugereaza ca rezultatul averii era ceva pe care cetatenii vremii ar fi pus un pariu.

Totusi, totusi, ar fi fost pur si simplu un pariu amical plasat cu un partener; poate peste ce echipa va castiga jocul sau cine va inscrie primul gol. Daca doriti sa plasati un pariu mai „formal”, atunci ar trebui sa faceti acest lucru cu casele de pariuri ilegale din spate, avand in vedere ca pariurile sportive cu cote fixe nu erau o activitate legala la acea vreme. De fapt, sistemul de parimutuel nu a fost inventat pana in 1867, cand un catalan pe nume Joseph Oller a venit cu acesta. Initial, acest tip de pariere a fost in mare parte rezervat curselor de cai, un sistem cu cote fixe nu a fost introdus pana in anii 1880.

Știri relevante