Menu

Loviturile libere pot relansa un meci pentru pariori

Acest lucru a fost demonstrat de faptul ca jucatorul de la MLS Sebastian Giovinco a luat 184 de lovituri libere si a mers direct de 69,57% din timp, marcand de 13 ori si obtinand un gol dintr-o centrare. Urmatorul apropiat de pe lista a fost Didier Drogba, care a luat 50 de lovituri libere, avand un sut direct de 62% din timp si marcat de 6 ori, avand si un gol dintr-o centrare.

Este clar ca Miralem Pjanić a fost un jucator extraordinar de lovitura libera pentru clubul sau, gasind spatele plasei in perioada respectiva intr-un ritm, sincer, liber. Este interesant de observat ca doi dintre cei mai mici convertitori ai loviturilor libere din acea perioada au fost Lionel Messi si Cristiano Ronaldo, care ne respingeau oarecum afirmatia noastra in introducerea acestei piese.

Lovitura libera semnalata de arbitru Datorita ratei de conversie generala scazuta a loviturilor libere pentru echipe, este oarecum de inteles ca oamenii ar putea intreba daca merita sa iei in considerare sa nu faci suturi de la lovituri libere si sa incerci sa misti mingea sau sa trimiti o cruce.

Raspunsul, dupa cum va asteptati, este unul complicat. Pentru inceput, intre 2007-2008 si 2012-2013, rata de conversie a suturilor directe din loviturile libere din Premier League a fost de 5,3%. Avand in vedere ca rata generala de conversie pentru fotografii din jocul deschis este cuprinsa intre 9 si 10%, sugestia este ca loviturile libere directe nu sunt atat de utile.

Totusi, ceea ce trebuie sa tineti cont este ca, de obicei, fotografiile nu sunt luate de la acelasi fel de distanta fata de obiectivul pe care il vor avea majoritatea loviturilor libere. Avand in vedere acest lucru, trebuie sa adaugati in contextul cel mai important discutiei despre preluarea loviturilor libere la fotografii de joc deschise, care este plasarea fotografiilor. O lovitura de joc deschisa din afara careului este probabil sa se termine doar ca un gol in jurul a 3% din timp, ceea ce este cu aproximativ 70% mai putin probabil decat o lovitura dintr-o lovitura libera directa.

Desigur, toate acestea ignora, de asemenea, probabilitatea ca o echipa sa obtina un avantaj intr-un alt mod de la o lovitura libera directa fiind folosita ca sansa de a trage. Poate ca mingea va lua un ricochet sau va fi pariata de portar si va ateriza la picioarele unui jucator atacant. Poate va ajunge la un colt sau la o alta maniera in care echipa atacanta este capabila sa mentina posesia si sa mentina presiunea. Acestea sunt toate lucrurile pe care jucatorii si analistii trebuie sa le ia in considerare atunci cand isi fac planurile pentru ce sa faca cu free-kick-urile.

Știri relevante