Loviturile livere si cartonasele puncte cheie in meci

Exista intotdeauna tentatia de a presupune ca loviturile libere acordate intr-un meci sau rezervarile si cartonasele rosii primite in mod natural inseamna ca o echipa este murdara. Nu este intotdeauna cazul, totusi. Dovada, merita sa aruncam o privire la echipa lui Jürgen Klopp din Liverpool.

In cele patru sezoane in care germanul a fost responsabil de clubul Merseyside intre octombrie 2015 si mai 2019, au marcat cel mai mic numar de puncte din toate cele douazeci de echipe pentru fiecare campanie. Fostul manager Borussia Dortmund crede clar ca a nu juca murdar este cel mai bun mod de a reusi.

Cu toate acestea, in timpul meciului dintre Liverpool si Manchester United de la Old Trafford, in octombrie 2019, Liverpool a fost condamnat sa fi comis mai multe fapte decat acasa de catre arbitrul Martin Atkinson. Echipa din oaspeti a acordat 14 lovituri libere in comparatie cu cele 6 ale lui United, in ciuda faptului ca Liverpool avea doar 68% din posesie.

Daca Liverpool nu ar fi fost atat de murdar in joc si ar fi fost dificil sa avem in vedere cat de mult au mingea, care a fost factorul care a insemnat ca rosii au fost la capatul de mai multe lovituri de fluier si rezervari decat echipa gazda?

Arbitrul. Nu exista nicio sugestie ca Martin Atkinson a fost partinitor impotriva Liverpool sau in favoarea Manchester United, este pur si simplu un fapt ca omul de la mijloc poate avea mai mult un efect asupra rezultatului jocului decat oamenii isi dau seama. Uneori, arbitrii guverneaza in mod inconstient cu o naratiune in minte, hotarati sa nu fie influentati de multime sau „pacaliti” de un jucator cu o reputatie de simulare.

Evident, acest lucru poate influenta modul in care guverneaza meciul. Este unul dintre factorii cheie la care ar trebui sa te gandesti inainte de a efectua pariuri. Are arbitrul meciului tendinta de a da mai multe sau mai putine carti decat alti oficiali? Din fericire, site-ul Premier League este o resursa excelenta pentru aflarea unor astfel de informatii, deci asigurati-va ca le utilizati.

Daca exista o combinatie de jucatori care tind sa fie rezervati sau expediati in mod regulat si un arbitru care este in mod liberal cu rezervarile sale, atunci asta duce in mod natural la o decizie evidenta cand vine vorba de ce sa parieze.

Știri relevante