Menu

Malta o alta tinta pentru companiile de jocuri de noroc

Malta o alta tinta pentru companiile de jocuri de noroc

Malta este deja o tara care are legaturi puternice cu industria iGaming, asa ca ar avea sens ca companiile care se bazeaza acolo sa isi impinga produsele in timp ce puterile care vor fi, de asemenea, vor incerca din greu sa atraga noi companii pentru a se infiinta acolo. Malta nu ar avea niciuna din aceleasi probleme in ceea ce priveste persoanele care circula din Spania pe care Gibraltar le are, de exemplu, in timp ce faptul ca Malta isi va pastra acordul cu Romania cu privire la asistenta medicala il va face sa fie atragator pentru lucratori.

In general, Malta ar trebui sa se descurce foarte bine in afara Brexitului, deoarece va deveni cel mai mare hub pentru jocurile de noroc din UE, odata ce Gibraltar va fi clasat ca un teritoriu non-UE. Din nou, insa, in timp ce efectul va fi un castig net, tara ramane sa piarda unele afaceri cu multi operatori care ofera servicii Regatului Unit din Malta, care decide sa mute acea parte a activitatii lor in locuri precum Gibraltar.

Urmarirea referendumului UE Betano a pus in aplicare planurile pentru a incepe relocarea in Malta. Desi acapararea acestui titlu nu va afecta prea mult afacerea existenta, fiind mentinute atat operatiunile din Romania cat si din Gibraltar.

Betano, care a investit intr-o mare cantitate de proprietati malteze, va folosi noua baza in primul rand pentru a-si derula operatiunile in UE. Aceasta miscare nu schimba afacerile existente in Romania si in jurisdictii precum Gibraltar, desi Gibraltar poate pierde personal.

Acesta va avea impact asupra economiei Regatului Unit, deoarece partea UE a activitatii care ar fi putut fi condusa din Romania nu va fi acum, costand venituri si locuri de munca suplimentare pentru economia Regatului Unit. Totusi, acesta poate fi din nou un argument convenabil, intrucat Betano scutea posibilitatea de a face acest lucru chiar inainte de a avea loc referendumul.

In realitate, Betano este o companie de pariuri masive si pentru ei are sens sa-si imparta afacerile pe pietele de reglementare relevante. Ceea ce ramane de vazut este daca Betano incepe sa mute alte active catre Malta daca economia britanica incepe sa se rezerveze. De asemenea, trebuie sa asteptam si sa vedem efectul pe care acesta l-ar putea avea asupra deciziilor pe care alte companii de pariuri cu sediul in Regatul Unit si teritoriile Marii Britanii sa le ia in considerare unde isi bazeaza operatiunile viitoare.

Știri relevante