Menu

Masuri de prevenire la jocuri de noroc ce se investigheaza

Masuri de prevenire la jocuri de noroc ce se investigheaza

Un om cu un comportament de pariuri In ceea ce priveste jocurile de noroc cu probleme a determinat companiile de jocuri de noroc acum sa inceapa sa investeasca in tehnologia de invatare a masinilor pentru a putea recunoaste si identifica mai bine activitatea care pare a fi frauduloasa.

Totusi, puterea acestei tehnologii poate fi folosita si pentru a viza si identifica alti jucatori cu probleme, pe baza profilarii sociale. Ceea ce este mai probabil sa fie cazul, este faptul ca folosesc aceasta tehnologie in avantajul lor, astfel incat sa poata gasi mai bine si mai repede jucatori care folosesc un comportament suspect de jocuri de noroc pentru a-si creste sansele de plata mai mare (un alt fel de frauda).

Acest lucru va anula apoi nevoia de forta de munca pentru a face acest lucru manual, deoarece algoritmii vor fi codati pentru a semnala orice activitate care pare a fi prea convenabila sau necorespunzatoare in comparatie cu ceea ce este considerat „norma”.

In timp ce Comisia pentru jocuri de noroc a insistat asupra firmelor de jocuri de noroc care aplica politica KYC (Cunoaste-ti clientul), care solicita clientilor sa introduca informatii mai detaliate despre ei insisi, astfel incat firmele sa poata tine o actiune mai puternica asupra activitatii, exista totusi clienti care se strecoara pe net.
Esecuri sistemice care rezulta in amenzi

Jocuri de noroc responsabil Atat de mult incat au existat defectiuni sistemice chiar si de firmele mari in ultimii ani, ceea ce a determinat un numar de clienti raniti.

Recent, Coralul Ladbrokes, detinut de GVC, a primit una dintre cele mai mari amenzi acordate de Comisia de Jocuri de Noroc in valoare totala de 5,9 milioane de lire sterline. Acest lucru a fost emis ca raspuns la multi ani de jocuri de noroc cu probleme, in care dependentii au pierdut sute de mii de kilograme.

Acordul a fost impartit in doua, GVC trebuind sa plateasca 4,8 milioane lire sterline pentru cauze responsabile de jocuri de noroc, in timp ce 1,1 milioane lire sterline au fost inapoiate acelor „parti afectate”, mai mult decat probabil victime ale unei activitati frauduloase.

S-a auzit chiar ca, intr-un caz, Ladbrokes a gasit „preocupari semnificative” cu privire la un client, desi totusi i-a lasat sa continue sa parieze pariuri considerabile.

Vorbind cu The Guardian, directorul executiv al GVC, Kenny Alexander a declarat ca compania a gasit ceea ce se numeste „esecuri istorice ale conformitatii”, in urma achizitionarii Ladbrokes Coral pentru 3,2 miliarde de lire sterline in 2018.

Știri relevante