Menu

Meciuri trucate din fotbalul mondial

Meciuri trucate din fotbalul mondial

Gauld si co-conspiratorii sai au asigurat, de asemenea, rezultatul altor doua jocuri in aceeasi zi: Lincoln City versus Brentford si jocul lui Oldham Athletic impotriva orasului York. Numeroase jocuri au fost „fixate” in cursul anului urmator, inainte ca ziarul The Sunday People sa sparga in cele din urma povestea. Numerosi jucatori au fost trimisi in inchisoare pentru incident, toti fiind interziti de la fotbal pe viata la eliberarea lor. Gauld si-a vandut povestea aceluiasi ziar care a rupt-o in primul rand, castigand el insusi 7000 de lire sterline pentru asta. S-a estimat ca s-a castigat in valoare de 3500 de lire sterline din meciurile fixe, ceea ce inseamna ca toti au spus ca ar fi castigat aproximativ 200.000 de lire sterline in banii de astazi.

Acuzatii mai recente impotriva italienilor ar putea regula ciclul de stiri atunci cand vine vorba de trucarea meciurilor de fotbal, dar adevarul este ca evenimentele nefavorabile s-au mai intamplat in Italia. Cunoscuta sub numele de „Totonero”, a fost descoperita de Guardia di Finanza, sau de garda financiara, si a implicat echipe din Serie A si Serie B. Acesta a fost dezvaluit dupa ce doi cumparatori din Roma, numiti Alvaro Trinca si Massimo Cruciani, au dezvaluit ca jucatorii vindeau fotbal meciuri pentru bani.

Ceea ce a fost poate cel mai socant in legatura cu dezvaluirile a fost faptul ca a implicat astfel de cluburi de mare anvergura, cu AC Milan, Lazio si Bologna, toate atrase in ea. Managerilor si jucatorilor li s-a interzis diferite perioade, in functie de implicarea lor, odata ce a iesit la iveala, cluburile de fotbal in sine fiind in mare parte retrogradate intr-o divizie din liga italiana de fotbal. Unul dintre lucrurile pe care le-au facut a fost sa aleaga arbitri favorabili pentru anumite intalniri, o tema care avea sa revina intr-un scandal de rezolvare a meciului italian ulterior.

In primele luni ale anului 2005, s-a descoperit ca un arbitru numit Robert Hoyzer facuse probleme si pariase la meciurile din 2. Bundesliga, DFB-Pokal si Regionalliga, care era divizia a treia germana. Scandalul nu s-a ridicat la Bundesliga, dar se credea ca a atins meciul Poker DFB dintre Paderborn si partea superioara de zbor Hamburg. Paderborn, o echipa regionala neintrerupta, a primit doua penalty-uri extrem de indoielnice, iar Hamburg a avut un om trimis, echipa Bundesliga pierzand cu 4-2.

Știri relevante