Menu

Omaha Hi-Lo o varinta superba de poker pentru pasionati

Omaha Hi-Lo o varinta superba de poker pentru pasionati

Omaha Hi-Lo pare confuz, dar nu va faceti griji, chiar si dealerii profesionisti de cazinouri au uneori probleme la determinarea celei mai bune maini. Trebuie sa cautati mainile inalte si joase cu multe combinatii de carti, astfel incat este usor sa obtineti uneori dureri de cap, dar cand va obisnuiti cu jocul:

Va veti matura in capacitatea de a observa potentiale extrageri si combinatii castigatoare.

Cu patru carti in gaura, multi jucatori au probleme cu stabilirea mainilor slabe, deoarece se pare ca au intotdeauna ceva care merita urmarit. Din aceasta cauza, jucatorii incepatori pot fi adesea considerati un favorit in jocurile cu limite inferioare, deoarece pot fi pur si simplu mai disciplinati in alegerea mainilor. Structura potului divizat intre mainile Hi si Lo poate crea o iluzie ca se pot juca multe combinatii de maini, dar realitatea este ca jucatorii superiori vor face in mod constant alegeri bune in alegerea mainilor.

Strategia de pozitie este la fel ca Texas Holdem standard, deoarece poti alege sa joci maini mai mici in pozitie tarzie daca potul nu a fost ridicat. Strategia este, de asemenea, aceeasi cu Texas Holdem, prin faptul ca flopul ar trebui sa se potriveasca mainii tale. Daca flop-ului iti lipseste mana, ar trebui sa iei in considerare eliberarea cartilor.

Abilitatea critica in Omaha Hi / Lo este selectia mainilor. Bluffing-ul si Reading-ul sunt de mica valoare in Omaha 8. De asemenea, inainte de a decide sa sunati cu cele 4 carti, intrebati-va ce fel de flop s-ar potrivi cel mai bine mainii dvs.

Bluffing-ul nu este un factor important in Omaha Hi Lo, asa ca, daca ati fost crescut dupa flop, este foarte probabil ca ridicatorul sa aiba una dintre cele trei maini:

  • Cea mai buna mana inalta posibila
  • Cea mai buna mana joasa cu o mana mare
  • mana inalta cu o remiza la un minim bun.

In acest caz, trebuie sa-ti meritezi adversarul cu o mana buna. In toate formele de poker, aveti nevoie de o mana mai puternica pentru a apela o marire decat pentru a initia una. Sunati numai daca credeti ca aveti o mana mai puternica. Daca nu, trebuie sa faceti alegerea corecta si sa o eliberati.

Texas Holdem este un joc in care flopul este frecvent momentul definitoriu in maini. In Omaha Hi-Low nu este cazul. Cu cartile cu 4 gauri care se combina cu 5 carti de bord, exista o multime de posibilitati directe, la culoare si complete in Omaha Hi Lo. Acesta este motivul pentru care multe maini din Omaha High Low sunt definite pe river.

Știri relevante