Menu

Open Face Chinese Poker varinata orientala de poker jucabila

Open Face Chinese Poker varinata orientala de poker jucabila

Open Face Chinese Poker este o varianta a pokerului chinezesc obisnuit. In pokerul chinezesc obisnuit, fiecare jucator primeste 13 carti. Apoi au pus cartile in trei randuri de maini de poker asa cum se poate observa in filmuletul:

Pentru ca mana sa fie setata corect, randul din spate trebuie sa fie o mana mai puternica decat mijlocul, iar mijlocul mai puternic decat partea din fata, asa cum se ilustreaza mai sus. O casa plina in spate, doua perechi in mijloc si o pereche in fata este un exemplu de mana bine fixata. Cu toate acestea, daca aceste reguli sunt incalcate, mana este considerata faultata sau gresita (mis-set). Doua perechi in spate, o culoare rosie in mijloc si o pereche in fata este un exemplu de mana gresita / racheta.

In Open Face Chinese Poker, fiecare jucator primeste doar 5 carti „in gaura”. Au setat aceste 5 carti si apoi li se imparte cate o carte odata, pana cand fiecare jucator a primit 13 carti in total. Se aplica aceleasi reguli de rezistenta la rand si de murdarie.

SCORING

Se compara randurile din fata, din mijloc si din spate ale jucatorilor, iar fiecare rand castigat valoreaza 1 punct. Daca un jucator a castigat 2 din 3 randuri, castiga in total 1 punct (1 + 1-1). Se acorda puncte suplimentare pentru o „scoop” si, de asemenea, pentru sub-maini (randuri) care se califica pentru redevente.

SCOOP – Daca un jucator castiga toate cele trei randuri, acesta a „scos” adversarul si primeste un bonus de trei puncte. In total, scooping valoreaza 6 puncte: 1 + 1 + 1 pentru castigarea tuturor celor trei randuri si 3 pentru bonusul scoop.

LEGATURI – Un exemplu de egalitate comuna: jucatorul A castiga doua din cele trei randuri, de ex. in fata si mijloc cu o pereche de 66 in fata, iar jucatorul B castiga randul din spate cu o dreapta. jucatorul A castiga 1 punct pentru a lua 2 din 3 randuri plus redeventa de 1 punct pentru 66 din fata, pentru un total de 2 puncte. Jucatorul B, cu toate acestea, primeste 2 puncte pentru randul din spate drept, iar scorurile se anuleaza reciproc.

O alta posibilitate de egalitate se intampla rar, dar va aparea atunci cand, de exemplu, jucatorul A castiga un rand, jucatorul B castiga un rand si ambii jucatori au aceeasi mana in al treilea rand (885 in fata, adica).

FOULING – Pedeapsa pentru fault este de -6 puncte; cu alte cuvinte, o cupa automata pentru adversar daca are mana bine pusa. Daca un jucator are un QQ7 in fata si QQ654 in mijloc, aceasta este o mana faultata. Cu toate acestea, QQ7 in fata si QQ982 sunt un set adecvat si nu reprezinta un fault. Daca ambii jucatori fac fault, mana este egala la 0 puncte.

ROYALTIES – Orice sub-mana (rand) care se califica pentru redevente primeste, de asemenea, puncte intr-o mana stabilita corespunzator. Graficul redeventelor de mai jos prezinta valorile punctelor pentru fiecare poker realizat manual. Redeventele tipice pot fi +4 pentru o culoare din spate sau +7 pentru o pereche de Queens din primul rand.

Știri relevante