Menu

Performantele FC Baia Mare in fotbalul si pariuri romenesti

Performantele FC Baia Mare in fotbalul si pariuri romenesti

Minaur Baia Mare, cunoscut frecvent ca FC Baia Mare, pur si simplu sub denumirea de Baia Mare sau neoficial ca Minerul Baia Mare, este un club de fotbal roman, cu sediul in Baia Mare, judetul Maramures, nordul Romaniei, fondat in 1948. In prezent joaca in Liga III si beneficiaza de cote la pariuri sportive pe eFortuna sau Sportingbet, dupa promovarea la sfarsitul sezonului 2017–18 din Liga a IV-a.

Clubul a fost fondat in 1948, din fuziunea Phoenix Baia Mare (fondat in 1932) si FC Baia Mare (fondat in 1927).

Clubul a fost dizolvat in vara anului 2010 din cauza problemelor financiare, dar a fost refundat in vara lui 2012 sub numele de FCM Baia Mare. Baia Mare a fost inactiva timp de un sezon dupa retragerea din viitorul sezon din Liga a II-a din cauza dificultatilor financiare din 5 august 2016. Dupa un sezon de inactivitate, clubul a fost reinnoit ca FC Baia Mare, numele istoric al clubului sportiv, folosit si de echipele de handbal.

Clubul a fost inscris in Liga a IV-a – judetul Maramures. Spre deosebire de sectiunea handbal, sectiunea de fotbal este cunoscuta neoficial sub numele de Minerul Baia Mare, unul dintre numele anterioare ale clubului si cel mai reprezentativ pentru suporteri. De asemenea, culorile sectiunii de fotbal sunt diferite de cele folosite la handbal, daca pentru echipele de handbal culorile traditionale sunt alb, negru si portocaliu, pentru fotbal sunt galben si albastru.

Performante alaturi de case de pariuri precum Betfair

FC Baia Mare a fost finalista in Cupa Romaniei in 1959 si 1982, in timp ce in Liga I, cea mai buna performanta a fost pe locul 4 din 18 la sfarsitul sezonului 1979–80.

Clubul a jucat in Liga I in alte cateva ocazii: in 1964–65 (13 din 14), 1978–79 (locul 5 din 18); 1980–81 (17 din 18), 1983–84 (15 din 18), 1984–85 (17 din 18) si 1994–95 (17 din 18).

Echipa a jucat in principal in Liga a II-a, unde FC Baia Mare este pe primul loc intr-o pozitie permanenta, obtinand cele mai multe puncte si marcand cele mai multe goluri.

In 1982–83 FC Baia Mare a jucat in Cupa Castigatorilor Cupei impotriva Real Madrid, apoi antrenata de Alfredo Di Stéfano. Dupa 0: 0 in prima etapa, FC Baia Mare a pierdut cu 2–5 in etapa a doua. Koller si Buzgau au marcat pentru partea romana pe Santiago Bernabeu.

In vara lui 1982, FC Baia Mare a jucat un meci amical impotriva AC Fiorentina in Italia si a castigat 3: 1. Giancarlo Antognoni si Francesco Graziani, ambii campioni mondiali cu Italia la Cupa Mondiala din 1982, precum si Daniel Bertoni si Daniel Passarella, ambii campioni mondiali cu Argentina la Cupa Mondiala din 1978 au jucat pentru AC Fiorentina in acel joc. Aceasta este, fara indoiala, cea mai mare realizare a FC Baia Mare pana in prezent.

Cea mai mare victorie din Divizia A este impotriva FCM Galati, 7: 1, in august 1979, cu toate ca cea mai buna ora a clubului dintr-un joc Divizia A a venit in iunie 1981, cu o victorie extraordinara de 5: 0 impotriva Steaua Bucuresti.

Liga 1 este formata din paisprezece echipe ce sunt disponibile la pariere pe eFortuna, Sportingbet si uneori chiar si pe Betfair, unsprezece care au facut parte din liga in sezonul precedent, plus doua echipe noi care sunt promovate din Liga a II-a. A paisprezecea echipa care va participa la Liga 1 este decisa de un play-off intre echipa care a terminat al doisprezecelea in Liga 1 sezonul precedent si echipa care a terminat pe locul trei in Liga a II-a.

Din sezonul 2015/16 sezonul Ligii 1 a fost impartit in doua sectiuni. In etapa initiala, toate cele paisprezece echipe se joaca reciproc acasa si in deplasare si le puteti paria linistiti pe eFortuna. Dupa aceste douazeci si sase de meciuri, primele sase echipe avanseaza intr-o runda de campionat, unde se joaca o echipa de acasa si in deplasare pentru a decide Campionii Ligii 1. Pozitiile de finalizare dicteaza, de asemenea, care echipe ocupa locuri in Liga Campionilor si Europa League. Toate echipele calificate incep runda Campionatului cu jumatate din punctele lor din sezonul regulat.

Echipele care au terminat in opt locuri de jos in prima jumatate a sezonului se deplaseaza acum in play-out-urile de retrogradare ce pot fi pariate pe Betfair. Cele opt echipe din play-out se confrunta inca o data acasa si in deplasare, iar echipele care termina al treisprezecelea si al paisprezecelea sunt retrogradate automat in Liga a II-a. Toate echipele calificate incep runda de eliminare cu jumatate din punctele lor din sezonul regulat.

Echipa care termina pe locul 12 in general intra intr-un play-off cu doua etape cu echipa care termina pe locul trei in Liga a II-a, iar toate meciurile din play-off sunt disponibile la pariere pe Sportingbet.

FC Steaua Bucuresti a fost echipa dominanta in Liga 1 castigand cea mai buna liga a Romaniei de o uimitoare de 24 de ori si este inclusa ca favorita de fiecare data in pariurile antepost dinsponibile pe eFortuna si Sportingbet.

Dupa ce ati facut selectia din Liga 1, faceti clic pe butonul „Adaugati la pariuri” si previziunea dvs. va fi adaugata automat la pariul dvs care se poate genera foarte usor cu generatorul automat de pariuri disponibil pe Betfair. Puteti adauga doar o selectie sau daca doriti sa efectuati un pariu multipl, puteti repeta aceasta procedura pentru cat mai multe echipe doriti. Pariul de pariuri va fi apoi completat cu toate optiunile dvs. impreuna cu sansele casei de pariuri care ofera cele mai bune cote cumulate pentru selectiile dvs.

Daca predictia dvs. pentru Liga 1 este una dintre mai multe selectii pe care le-ati adaugat la pariul dvs., poate va ganditi sa plasati un acumulator cum sunt cele de pe eFortuna care dupa minim 3 partide si cote de minim 1.30 . Anumite case de pariuri ofera un sistem de asigurare pentru acumulatori, in cazul in care, daca una dintre alegerile dvs. nu reuseste sa castige, vi se ofera un pariu gratuit drept compensare.

Astra Giurgiu, si-a pierdut antrenorul chiar inainte de playoff. Marius Sumudica, care conduce echipa din aprilie 2015, a fost suspendat din toate activitatile legate de fotbal in urmatoarele sase luni pentru ca paria pe meciuri de fotbal din Romania la una din umratoarele case depariuri: Betfair, Sportingbet si eFortuna.

Federatia Romana de Fotbal (FRF) a mai amendat Sumudica 100.000 RON (aproximativ 22.400 EUR), potrivit unui anunt oficial facut la 29 februarie pentru descoperiea sumelor imende de bani pariate pe fotbalul romanesc pe sectiunea de Exchange din Betfair.

Fostul atacant, Marius Sumudica, a fost acuzat ca a pariat pe meciurile de fotbal din prima liga locala (Liga I) pe bilete de tip acumulator la eFortuna cu bonus de cel putin 30%, precum si pe alte sporturi, ceea ce contravine reglementarilor FRF. Sumudica a recunoscut public ca detinea in trecut 15% dintr-o casa de pariuri locala, potrivit Agerpres.

Astra Giurgiu in urma acestor nereguli a fost exclusa din oferta de pariere Sportingbet. Echipa este detinuta de omul de afaceri inchis Ioan Niculae si a terminat sezonul regulat pe primul loc in Liga I cu 51 de puncte, cu 3 puncte inaintea lui Dinamo Bucuresti si cu 7 puncte inaintea campioanei Steaua Bucuresti.

Știri relevante