Menu

Poker cu toate cartile odata in varinata 5 Card Draw

Poker cu toate cartile odata in varinata 5 Card Draw

Desi 5 Card Draw Poker si-a pierdut mult din popularitate in ultimele doua decenii, este totusi o varianta excelenta care poate fi jucata ca parte a jocurilor de acasa si se zvoneste ca s-ar putea sa revina la WSOP de asemenea.

Plandraw-ul de poker cu 5 carti a aparut in vestul salbatic la inceputul secolului al XIX-lea, poate mai devreme. Este discutabil daca s-ar putea numi extragere cu 5 carti in acest stadiu, deoarece nu s-a produs efectiv niciun desen. Fiecare jucator a primit doar 5 carti, urmate de o runda de pariuri. Jocul a fost, de asemenea, jucat cu un pachet de 20 de carti, spre deosebire de pachetul modern de 52 de carti. Clasamentul pe maini a fost acelasi, cu exceptia drepturilor si a flush-urilor inca nu existau.

Abia in 1820 sau asa, pachetul de 52 de carti a fost folosit pentru a juca jocul. Acest lucru a permis mai multor jucatori sa joace simultan. S-au adaugat drepte si flush-uri, impreuna cu posibilitatea de a „extrage” alte carti. Optiunea de a extrage a cauzat o crestere uriasa a popularitatii si a devenit rapid cel mai frecvent joc de poker din America. Abia la sfarsitul secolului al XX-lea extragerea cu 5 carti a fost umbrita in popularitate de stiftul cu 7 carti si acum in anii mai recenti de Texas Hold’em.

Extragerea cu 5 carti este inca oarecum populara in jocurile de acasa datorita simplitatii sale si poate fi gasita si pe site-uri de jocuri online, cum ar fi Pokerstars.

La fel ca toate variantele de poker, obiectivul este sa castigam jetoanele adversarului nostru. Intr-un joc cu numerar, aceste jetoane au o valoare monetara si pot fi schimbate cu bani reali dupa ce jocul se termina. Intr-un turneu obiectivul este de a fi ultimul jucator in picioare cu toate jetoanele.

Extragerea cu 5 carti se joaca cel mai frecvent ca un joc scurt, datorita numarului de carti dintr-un pachet. Cu doar 52 de carti se poate complica incercand sa joci cu 10 jucatori. Daca nimeni nu se pliaza si un jucator vrea sa traga 5 carti proaspete, jocul pur si simplu nu va functiona. Este posibil sa intampinati dificultati similare chiar si cu 6 maini, dar acestea pot fi rezolvate foarte usor.

In majoritatea jocurilor de extragere cu 5 carti vor exista suficiente carti pentru toata lumea, in functie de numar sau de jucatori. Cu toate acestea, exista intotdeauna sansa ca pur si simplu sa nu ramana suficiente carti in pachet pentru ca toata lumea sa traga cantitatea de carti pe care si-ar dori-o. Jucatorii ar trebui sa continue sa scoata pachetul pana cand acesta este epuizat (desi in unele cazinouri, cartea de jos nu este distribuita doar in cazul in care a fost vazuta de un anumit jucator).

Odata ce pachetul este epuizat, urmatorul jucator care extrage isi poate lua cartile la intamplare din cele aruncate de jucatorii anteriori. Dealerul va amesteca probabil aceste carti, impreuna cu cartea de jos a pachetului (si orice carti arse) pentru a crea un nou pachet din care jucatorii isi pot extrage cartile de inlocuire.

Știri relevante