Prima forma de organizare a echipelor de fotbal

Interesant este ca fotbalul a fost legat intrinsec de inventia unui stil de pariere cu cote fixe. Pe masura ce jocul a inceput sa se dezvolte in popularitate spre sfarsitul secolului al XIX-lea, ziarele si-au dat seama ca oamenii le-au placut suficient incat sa vrea sa cumpere hartii daca exista ceva care merita sa stea in ele. Drept urmare, ei au inceput sa ofere premii cititorilor care au putut sa prezica corect rezultatul meciurilor. Deoarece acele premii au fost fixate, intregul proces a devenit cunoscut sub numele de „cote fixe”. Aceasta modalitate de a face un pariu nu a crescut in popularitate pana in anii 1960, cu toate ca pariul cu parimutuel a devenit primul legal pe care l-ati putea face pe meciurile de fotbal datorita inventiei bazinelor de fotbal.

Primele bazine de fotbal au fost oferite in afara Old Trafford in 1923. Exista un articol mai aprofundat despre asta in alta parte pe site, dar este imposibil sa vorbim despre dezvoltarea pariurilor si a fotbalului, fara sa ii oferim macar o mentiune trecatoare aici. Cu inventia si dezvoltarea pariurilor online este aproape imposibil sa ne imaginam cat de populare au fost piscinele de fotbal la inaltimea lor. Chiar si astazi, desigur, rezultatele clasificate ne spun inca informatii despre rezultatele bazinelor, dar inainte ca pariurile cu cote fixe sa devina atat de populare, bazinele au fost aproape singura alegere pe care o aveti daca doriti sa plasati un soi de pariuri pe un fotbal potrivire – si o multime de oameni au vrut sa faca exact asta.

Prima companie care a oferit bazinele de fotbal a fost Littlewoods, fondata, dar un barbat pe nume John Moores, care era filantrop si, de asemenea, fan Manchester United. A intrat in contact cu John Jervis Barnard intr-un moment in care cauta o schema de a face bani si Barnard s-a intamplat cu unul – bazinele de fotbal. Moores a venit impreuna cu doi prieteni, Colin Askham si Bill Hughes, iar fiecare a investit 50 de lire sterline pentru a obtine propria versiune a jocului lui Barnard. Pana la mijlocul sezonului 1924-1925, parea ca intreaga schema avea sa se prabuseasca, fiecare dintre cei trei barbati investind deja 200 de lire sterline. Askham si Hughes erau gata sa-si reduca pierderile, asa ca Moores le-a cumparat din afacere.

Știri relevante