Principii si reguli de baza ale pokerului jucat cu 7 carti

Chiar si acum Stud este considerat ca o varianta de poker mai pura, atat pentru trecutul sau istoric, cat si pentru dificultatea crescuta de joc. Stud de 7 carti necesita mai multa atentie si pricepere in jocul de carti, de-a lungul liniei Bridge sau Gin, decat un joc de carti comunitar.

Asta nu inseamna ca Stud este un joc de poker mai bun decat orice alta varianta, dar este un joc care merita sa stie cum sa joci – mai ales daca esti interesat sa joci 8-Game sau orice alte jocuri mixte.

Fiecare jucator de poker ar trebui sa aiba capacitatea de a juca mai multe variante de poker, iar 7-Card este una dintre cele mai populare si importante.

Jocul cu 7 Card Stud poate fi jucat cu 2-8 jucatori la o masa. Scopul in Stud este acelasi cu orice alta varianta de poker: castigati cat mai multe jetoane, cate o pot la rand.

Stud are o multime de reguli mici si cateva ciudatenii, dar este un joc simplu. Regulile 7-Card Stud pot fi impartite in patru sectiuni:

  • Initial
  • Argumente
  • Runde de pariuri
  • Faza de final

Daca tocmai ati citit articolul Texas Hold’em Poker Rules, veti observa ca Stud mai are o sectiune. Pentru jucatorii familiarizati cu regulile si jocul unui joc de carti comunitare, singurul concept complet nou pe care il veti invata in acest articol va fi aducerea.

Urmariti videoclipul nostru introductiv 7-Card Stud de mai jos pentru a parcurge rapid elementele de baza ale regulilor 7 Card Stud.

7-Card Stud – Configurare joc

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci (daca joci 7 Card Stud pentru jocul tau de acasa) este sa aduci tuturor la masa niste jetoane.

Veti avea nevoie de o combinatie de jetoane care sa permita un pariu mare, un pariu mic si un ante. Marimea pariurilor va dicta cat de mare va fi jocul dvs.

Un pariu mare este de obicei de doua ori mai mare decat pariul mic, cu ante in jur de 10% din pariul mare. Iata un grafic al buy-in-urilor si pariurilor pentru a va oferi cateva idei.

7-Card Stud reguli de pariere si abordare

In Limit Stud, limitele pariurilor sunt fixate la sume stabilite. Marimea jocului este determinata de marimea pariului. De exemplu, intr-un joc de 4 $ / 8 $, pariul mic este de 4 $, iar pariul cel mare este de 8 $.

Pretul este de obicei 10% din pariul mare. O „aducere” minima este egala cu ante-ul.

Parierea si cresterea se fac in trepte de pariu mare sau mic (in functie de ce strada are loc pariul).

Pentru primele doua runde de pariere, pariurile se fac in cresteri ale pariului mic. Deci, in exemplul nostru, un pariu ar fi de 4 USD, iar o majorare ar fi un supliment de 4 USD, facand un pariu total de 8 USD.

In ultimele trei runde de pariere, pariurile se fac in cresteri ale pariului mare. Un pariu ar fi de 8 USD, in timp ce o majorare ar fi de 16 USD.

Structura de pariere limita pune o limita la numarul de mariri. In majoritatea locurilor exista un maxim de pariu si trei mariri, desi unele camere au o limita de patru mariri.

Știri relevante