Rata de castig la un turneu de poker trebuie sa cunosti

Celalalt lucru de luat in considerare este rentabilitatea investitiei. Daca jucati in turnee care ofera de 1.000 de ori buy-in-ul, va puteti permite sa faceti miscari puternice pentru a incerca un final profund.

Ca jucator solid, esti obligat sa-ti tii norocul de mai multe ori de la o mie. De fiecare data cand vedeti un jucator profesionist care intra intr-un turneu mare, puteti privi inapoi si puteti gasi o multime de maini in care jucatorul „a avut noroc”.

Pentru a folosi strategia de sac de lupta in scopuri proprii, doriti sa va asigurati ca va asumati aceste riscuri atunci cand este cel mai profitabil sa faceti acest lucru. Va trebui sa pariati in mai multe puncte dintr-un turneu, absolut – asa ca asigurati-va ca faceti acest lucru atunci cand veti castiga cel mai mult.

Jucatorii care pierd sunt intotdeauna rapid numiti turneele de teren mare „bingo” sau „crapshoots”, in timp ce jucatorii castigatori se descurca in mod constant.

Doar pentru ca poti si va trebui sa joci intr-un turneu, asta nu inseamna intotdeauna ca ar trebui. Cand ai un M de 20+ (M-ul tau este raportul dintre stack-ul tau de cipuri si suma blind-urilor si ante-urilor) nu este nevoie sa cauti un joc.

Cu un M de peste 20 poti juca „poker real”, asa cum ar spune unii. Cu alte cuvinte, puteti juca, ridica, apela si plia in aproape toate situatiile. Dar doar pentru ca nu esti fortat sa mergi in cautarea unui pariu nu inseamna ca nu ar trebui sa iei unul daca se prezinta oportunitatea potrivita.

In acest moment al unui turneu, va puteti permite sa jucati poker conservator si sa evitati sa luati o moneda. Exista chiar si unii profesionisti care vor argumenta impotriva mutarii all-in-ului cu un M peste 100, indiferent de puterea mainii tale.

Ei sustin ca nici macar sa fii un favorit de 80% nu merita viata ta in turneu, cand iti poti permite sa pleci si sa astepti un loc cu un risc mai mic. Acesta este motivul pentru care unii profesionisti vor renunta la AA intr-un eveniment principal impotriva unui all-in din prima runda.

Amandoi sunt de acord si nu sunt de acord cu aceasta filozofie. La urma urmei, jetoanele tale sunt viata ta de turneu – trebuie sa le protejezi cu orice pret. Fara jetoane nu aveti turneu.

Daca sunteti cel mai bun jucator la masa dvs. cu o marja larga, este logic sa va indreptati intr-o astfel de situatie. A fi masiv adanc in fata altor noua jucatori mai putin priceputi decat va va permite sa va dezvoltati stiva constant, fara riscuri.

Daca nu va aflati intr-o astfel de situatie, veti dori sa va bagati in cele mai mari vase pe care le puteti atunci cand veti avea cele mai bune lucruri.

Cel mai bun sfat pentru un inceput conservator este sa stati departe de orice oala mare in care va puteti gasi o moneda sau mai rau.

Odata ce ati inceput sa ajungeti la M scazut, optiunile standard de apelare, ridicare si inclinare nu mai sunt disponibile pentru dvs.

Cand aveti un M de 6, orice mana pe care o jucati va va angaja – ceea ce inseamna ca jucati pentru stiva dvs.

Știri relevante