Menu

Razz Poker este o varinata speciala de Texas Hold’em

Razz Poker este o varinata speciala de Texas Hold'em

Mana cea mai de jos castiga potul. Formatul este similar cu cel de sapte carti, cu exceptia cartii mari (asii sunt mici) este necesara pentru a face pariul fortat in prima runda, iar mana joasa actioneaza mai intai in toate rundele ulterioare. Drepte si flush-uri nu au clasament, deci cea mai buna mana posibila este 5-4-3-2-A (o roata). O pereche deschisa nu afecteaza limita de pariere.

Regulile lui Razz

  • Toate regulile cu sapte carti se aplica in razz, cu exceptia cazului in care se mentioneaza altfel.
  • Mana cea mai de jos castiga potul. Asii sunt scazuti, iar drepte si culoare nu au niciun efect asupra valorii scazute a unei maini. Cea mai buna mana posibila este 5-4-3-2-A.
  • Cea mai mare carte dupa costum incepe actiunea cu un pariu fortat. Mana joasa actioneaza mai intai la toate rundele ulterioare. Daca mana joasa este legata, primul jucator in sensul acelor de ceasornic de la dealer incepe actiunea.
  • Jocurile cu limita fixa ​​utilizeaza limita inferioara pe a treia si a patra strada si limita superioara pe strazile urmatoare. O pereche deschisa nu afecteaza limita.
  • Dealerul anunta toate perechile prima data cand apar, cu exceptia perechilor de carti de fata, care nu sunt niciodata anuntate.

Razz este un joc de poker redus, care se bazeaza in cea mai mare parte pe Seven Card Stud. Pentru un spectator, o mana de Razz arata de fapt exact la fel ca o mana de Sapte Stud; singura diferenta vine la confruntare, deoarece jocul foloseste un set unic de clasamente de mana pentru a determina mana castigatoare. Acest articol va va invata regulile complete ale pokerului Razz si va va explica, de asemenea, clasamentul unic al mainilor, astfel incat sa stiti cine castiga la sfarsitul mainii.

In Razz Poker, jucatorii incearca sa castige bani, fie pariat suficient incat toti ceilalti jucatori sa se plieze, fie aratand cea mai buna mana la sfarsitul jocului – in orice mod primiti intreaga suma de bani care era la mijloc, numita „oala.” Pentru a-ti creste castigurile la Razz, ar trebui sa stii intotdeauna cand sa faci fold (cand ai o mana saraca) si sa stii cand sa pariezi mai mult (cand ai castigator).

Razz este aproape intotdeauna jucat la o masa cu opt jucatori in total, dar uneori jocurile se desfasoara cu sase sau mai putin jucatori. Motivul pentru care Razz nu poate avea noua jucatori la masa este ca fiecare jucator primeste sapte carti, deci daca ar fi noua jucatori la masa, pachetul ar ramane adesea fara carti. Cu opt jucatori nu este o ingrijorare prea mare.

In loc sa foloseasca un sistem de blinduri, Razz are ante si un pariu de readucere pentru a forta actiunea imediat. Tabelele sunt identificate prin limitele lor de pariere, asa ca va referiti adesea la un tabel ca, de exemplu, Razz de 1 $ / 2 $. Aceasta masa ar avea un mic pariu de 1 $ si un mare pariu de 2 $. Cititi mai departe pentru a afla regulile pas cu pas ale jocului.

Știri relevante