eTopaz

Furnizorul de platforme de case de pariuri sportive si igaming SBTech a anuntat un acord cu furnizorul de loterie de stat din Azerbaidjan si furnizorul de case de pariuri sportive eTopaz.

Conform acordului, SBTech va oferi eTopaz un front-end personalizabil, complet receptiv, optiuni de incasare partiala si „bank my stake”, pariuri combinate imbunatatite automate, pariuri live si streaming live.

Azerbaidjanul, o tara cu istorie bogata, a facut parte din URSS pana in 1991, cand si-a declarat independenta. Peisajul sau de joc a inceput in anii 90, in ciuda faptului ca Coranul nu permite jocurile de noroc. Desi aproape 90% dintre azeri sunt musulmani, nu au respectat mult aceasta interdictie, transformand pariurile intr-o industrie de milioane de euro pentru tara.

eTopaz

Abordarea initial libera a guvernului de a paria a luat sfarsit in 1997, cand presedintele a impus o interdictie la nivel national asupra jocurilor de noroc. Drept urmare, toate activitatile de pariuri sportive din Azerbaidjan au fost oprite si a aparut o piata neagra masiva. Dupa ani de zile, statul a cautat in cele din urma solutii si in 2011 pariurile au fost declarate din nou legale. De atunci, Etopaz detine monopolul printre site-urile de pariuri din Azerbaidjan. Cu toate acestea, castigurile celor care pariaza pe operatorul local se impun o taxa de 10%.

Intre 1997 si 2011, pariurile au fost ilegale in tara si acest lucru a facut ca parienii azeri sa caute pariuri pe piata neagra pentru a-si plasa pariurile. Incepand din 2011, pariurile sportive online au fost considerate legale in temeiul legii Republicii Azerbaidjan „Despre educatie fizica si sport”, in timp ce acest lucru nu se aplica cazinourilor online. Toate aceste conturari ale mediului de pariere au dus in cele din urma la un monopol de stat odata cu infiintarea Etopaz, care este supusa unei taxe de 6%.

Dupa ce am acoperit cadrul legal pentru sectorul de pariuri online Azerbaycan, este timpul sa ne concentram asupra unor informatii valoroase cu privire la jucatori. Mai precis, fiecare parior care opteaza pentru Etopaz este supus unei taxe de 10% pe castigurile sale. Pariurile pe casele de pariuri internationale nu includ aceasta taxa si acesta este un alt motiv pentru care multi jucatori de pariuri le prefera. Fara o lege clara privind pariurile, ci doar cateva trimiteri in Codul contraventional al Republicii Azerbaidjan; jucatorii sunt liberi sa isi plaseze pariurile pe orice site de pariuri internationale doresc, fara niciun fel de restrictii sau actiuni intreprinse impotriva lor.

Jucatorilor azeri li se permite practic sa parieze pe orice casa de pariuri dorita, deoarece nu se confrunta cu restrictii. Incheierea monopolului Etopaz, insa, ar putea spori cu adevarat pariurile online in Azerbaidjan; intrucat eliberarea licentelor catre casele de pariuri internationale ar creste concurenta interna si serviciile. Jucatorii s-ar simti mai in siguranta, stiind ca exista legi de stat transparente care sa le sprijine daca este necesar si, de asemenea, ar spori economia tarii prin impozitare. In starea actuala, viitorul este incert; deoarece statul este pe mana statului sa traga niste sfori si sa decida cum vrea sa modeleze piata de pariuri online a tarii.

Etopaz_logo

Bonusul curent existent pe site-ul casei de pariuri