Reguli de baza cand jucati Poker Omaha oriunde in lume

Reguli de baza cand jucati Poker Omaha oriunde in lume

Este usor de vazut de ce Omaha castiga popularitate. Este un joc minunat plin de o multime de actiuni si strategii la nivel inalt.

Exista, de asemenea, o asemanare foarte naturala cu Texas Hold’em, ceea ce face ca invatarea cum sa joci Omaha usor pentru majoritatea jucatorilor.

Marea actiune pentru care este cunoscut Omaha face jocul incredibil de interesant si infinit mai interesant atat pentru incepatori, cat si pentru profesionisti.

 1. Doua diferente intre Hold’em si Omaha
 • Fiecare jucator primeste patru carti in Omaha (in loc de doua in Hold’em)
 • TREBUIE sa le folosesti pe doua dintre ele pentru a-ti crea cea mai buna mana de poker
 1. Cum sa castigi o mana

Omaha este un joc de carti comunitar jucat cu doi pana la zece jucatori pe o singura masa. Castigi jetoane castigand un pot si castigi un pot in unul din cele doua moduri:

 • Toti ceilalti jucatori isi incruciseaza mainile, facandu-te singurul jucator ramas in pot.
 • Ai cea mai buna mana la confruntare.
 1. Optati pentru un dealer

Cand ai 2-10 jucatori la masa, fiecare cu un teanc de jetoane, esti gata sa incepi. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa tragi cartea inalta pentru un dealer.

Imparte fiecarui jucator o carte cu fata in sus. Jucatorul cu cea mai mare carte clasata (Asii sunt mari) va incepe ca dealer al jocului. Daca doi jucatori au ambii aceeasi carte mare, fie le imparte ambelor jucatori o a doua carte, fie foloseste costumele cartii lor pentru a determina castigatorul. (Ordinea costumelor de poker este alfabetica de la cel mai rau la cel mai bun: cluburi, diamante, inimi, pica)

Un buton pentru dealer Un buton pentru dealer

 1. Scoateti butonul Dealer

Cand aveti un dealer, acordati-i jucatorului butonul dealerului (de obicei un disc alb) folosit pentru a tine evidenta dealerului actual in mana. Acest jucator trebuie sa amestece cartile si sa se pregateasca pentru a imparti prima mana.

 1. Stingetiblind-urile

Inainte ca cartile sa fie distribuite in orice mana, cei doi jucatori din stanga dealerului trebuie sa scoata blindurile. Jucatorul direct in stanga dealerului scoate blindul „mic” si jucatorul din stanga blind-ului mic scoate blindul „mare”.

De exemplu. blindul mic este 5c, blindul mare este 10c.

Si aici veti vedea cum se procedeaza:

Impartiti cartile

Odata ce blind-urile sunt scoase, dealerul poate distribui cartile. Incepeti cu jucatorul din stanga dealerului (blindul mic) si deplasati-va in sensul acelor de ceasornic in jurul mesei. Fiecare jucator primeste cate o carte odata (cu fata in jos) pana cand toti jucatorii au exact patru carti.

 1. Incepeti prima runda de pariuri

Odata ce ultima carte este distribuita si fiecare jucator are patru carti cu fata in jos, va aflati acum in prima runda de pariere cunoscuta sub numele de “preflop”. O runda de pariuri se incheie atunci cand sunt indeplinite doua conditii:

 • Toti jucatorii au avut sansa de a actiona.
 • Toti jucatorii care nu au reusit sa parieze au pariat aceeasi suma de bani pentru runda.

In poker, un singur jucator poate actiona odata, incepand de la jucatorul din stanga big blindului. Acest jucator are trei optiuni:

 • Fold: Nu poate plati nimic potului, arunca cartile lui si astepta ca urmatoarea oferta sa se joace din nou.
 • Apel: se poate potrivi cu cantitatea de big blind.
 • Mariti: poate mari pariul cel putin dubland suma big blindului. Un jucator poate creste mai mult in functie de stilul de pariere pe care il jucati.

Actiunea curge in sensul acelor de ceasornic.

Știri relevante