Sa intelegem cum pariaza americanii

Dupa cum se spune pe staniu, aceste cote sunt favorizate in America si sunt putin diferite fata de cotele fractionare si zecimale, deoarece acestea pot fi atat numere pozitive, cat si negative.

Daca o linie de pariere este favorabila (adica puteti castiga mai mult de o unitate pentru fiecare miza) atunci cotele americane sunt pozitive. Aceasta va spune cati bani vor fi castigati pentru fiecare 100 de lire sterline pariate. Daca o linie de bani arata +400, aceasta inseamna ca pentru fiecare miza de 100 GBP veti castiga 400 de lire sterline, aceasta este echivalenta cu 4/1 in fractiuni sau 5,0 in zecimale.
Preturi negative americane

Dimpotriva, daca sansele sunt nefavorabile (cotele, adica pentru fiecare miza, vei castiga mai putin de o unitate), atunci cotele americane sunt afisate negativ. De data aceasta linia de bani citeaza suma care trebuie pariata pentru a castiga 100 de lire sterline. In acest caz, in cazul in care cotele americane arata -400, ceea ce inseamna ca trebuie sa mizezi 400 de lire sterline pentru fiecare castig de 100 de lire sterline, aceasta este echivalenta cu 1/4 in fractiuni sau 1,25 in zecimale.

Este rar de vazut, dar ocazional este posibil sa va vedeti sansele de castig reprezentate ca procent. Acestea nu sunt preturi cote ca atare, ci arata in schimb procentul de castiguri in raport cu miza sau procentul de ori pe care trebuie sa-l castigi pentru a face egal. O proportie este doar un procent impartit la 100.

Prin urmare, castigul procentual pentru un pariu 4/1 ar fi de 400%, ceea ce inseamna ca veti castiga 400% din miza dvs. (foarte asemanatoare cu cotele americane pozitive). Dimpotriva, o linie de cota ca 1/4 ar fi castiguri de 25% in raport cu miza.

Procentul de castig pentru pauza reprezinta chiar de cate ori un pariu la aceste cote ar trebui sa castige astfel incat sa nu pierdeti in general. Luand exemplul nostru consistent de 4/1, va trebui sa castigati 20% din timp pentru a face egal. O linie de cote cum ar fi 1/4 ar trebui sa castige 80% din timp pentru a se echilibra. Pentru mai multe, consultati tabelul din partea de sus a acestei pagini.

Știri relevante