Menu

Sistemul D’Alembert e adesea folosit de pariorii obisnuiti

Sistemul D’Alembert e adesea folosit de pariorii obisnuiti

Sistemul D’Alembert este unul dintre cele mai simple sisteme de pariuri. In ceea ce priveste popularitatea sa, este probabil a doua doar dupa sistemul Martingale. De fapt, impartaseste unele caracteristici cu Martingale, deoarece ambele sunt progresii negative care implica marirea dimensiunilor mizei dupa un pariu pierdut si scaderea acestora dupa un pariu castigator.

Mizele sunt crescute mai incet cu acest sistem decat cu Martingale, ceea ce face mai putin probabil ca mizele sa creasca ridicol. Acesta este un avantaj intr-o oarecare masura, totusi aspectul negativ este ca pierderile sunt recuperate mai lent. Deci, sansele de a face un fel de pierdere sunt de fapt mai mari, dar dimensiunea oricaror pierderi este, in general, mai putin catastrofala atunci cand se loveste o serie de ghinion.

Cum este utilizat sistemul D’Alembert

Acest sistem a fost numit dupa matematicianul francez Jean-Baptiste le Rond d’Alembert. El, la fel ca multi jucatori dinainte si dupa el, a facut greseala de a se indragosti de eroarea jucatorului. Nu se stie cat l-a costat acest lucru, dar altii care au facut aceeasi greseala si-au pierdut intregul bankroll.

Sistemul D’Alembert este aplicat in mod obisnuit atunci cand se fac pariuri pe bani la masa de ruleta, dar poate fi folosit pentru aproape orice pariu egal pe bani. Se bazeaza pe teoria ca ar trebui sa existe un anumit echilibru chiar si cu pariurile pe bani. Ideea este ca ar trebui sa castigi intotdeauna aproximativ acelasi numar de pariuri pe bani, pe masura ce pierzi. Cu alte cuvinte, functioneaza pe baza faptului ca rosul ar aparea aproximativ acelasi numar de ori ca negrul in timpul unei sesiuni de rulare.

Functioneaza D’Alembert?

Nu exista nicio indoiala ca D’Alembert va poate ajuta sa castigati bani pe termen scurt. Puteti obtine profit chiar si atunci cand pierdeti mai multe pariuri decat castigati. Totusi, aveti nevoie de succesiunea corecta a rezultatelor pentru ca acest lucru sa se intample si aici sistemul este fundamental defect. Orice secventa este posibila, iar unele secvente pot fi foarte costisitoare atunci cand se utilizeaza D’Alembert.

Acest sistem nu face absolut nimic pentru a va proteja de pierderea mai multor pariuri la rand. De fapt, veti ajunge sa pierdeti sume substantiale daca faceti acest lucru. Si urme de pierdere se intampla tuturor cu ocazia. Prin urmare, desi poate fi profitabil pe termen scurt, probabil va va costa bani pe termen lung.

Ajustarea sistemului D’Alembert

Exista cateva modificari pe care le puteti face acestui sistem pentru a-l face potential mai atragator. De exemplu, puteti ajusta miza cu doua (sau mai multe) unitati dupa fiecare pariu pentru a va ajuta sa cresteti sansele de a obtine profit atunci cand rezultatele se alterneaza in mod rezonabil intre victorii si pierderi. Bineinteles, partea inversa este ca veti pierde mai mult daca mergeti pe o serie de pierderi.

De asemenea, puteti alege sa setati un nivel de miza la care sa incetati sa mariti miza si sa va intoarceti la miza de baza si sa incepeti din nou. De exemplu, ai putea decide sa nu mergi niciodata mai mare de cinci ori miza ta de baza. Acest lucru va va reduce la minimum pierderile daca ati continua o serie de pierderi indelungate, dar va va reduce si sansele de a va recupera pierderile.

Știri relevante