Menu

Sporturile virtuale au fost victima trucajelor

Nu doar sporturile clasice au fost surprinse in scandaluri de-a lungul anilor. Pe masura ce pot fi pariati tot mai multe sporturi non-traditionale, astfel sansa de a se fixa meciul in ele va creste. Doua astfel de exemple exista in lumea tot mai mare a Esports.

In 2010, un numar de jucatori Starcraft, care au fost considerati profesionisti in joc, s-au crezut vinovati de trucarea meciurilor. Sapte jucatori au fost cercetati si au fost efectuate doua arestari, in timp ce jucatorii cunoscuti By.CrocuS si Ma Jae-Yoon s-au dovedit a fi brokerii dintre jucatorii corupti si pariorii.
2015 – Scandal de remediere a meciului iBuyPower si NetcodeGuides

In timp ce iBuyPower si NetCodeGuides pot suna ca niste corporatii majore, acestea sunt de fapt numele a doua nume de echipe ale Counter-Strike Global Offensive. Au urcat unul impotriva celuilalt in timpul turneului CEVO Professional Season 5 din august 2014, cu iBuyPower asteptat sa castige destul de confortabil. In schimb, au pierdut 16-4 in urma unui meci plin de decizii strategice bizare. In urma scandalului, sase jucatori iBuyPower si proprietarul NetCodeGuides au fost interzise de la viitoarele turnee sponsorizate de Valve.

Avand in vedere ca combinatia dintre sport si pariuri este una dintre cele mai profitabile din lume, nu este de mirare sa aflam ca nenumarate alte incidente au avut loc de-a lungul anilor. Cele pe care le-am etichetat aici si cele mai cunoscute sau mai interesante, dar nici nu sunt aproape de a fi singurele.

In 2016, de exemplu, o ancheta facuta de Buzzfeed si BBC a dezvaluit ca sindicalele de pariuri din nordul Italiei, Rusiei si Siciliei au fixat meciuri in tenis, inclusiv la turnee importante precum Wimbledon.
Sunt unele sporturi mai usor de rezolvat decat altele?

Daca sunteti un indicator obisnuit, toate aceste discutii despre trucarea meciului s-ar putea sa va ingrijoreze usor. Pariurile pe care le plasati la tot jocul corect? Ar trebui sa va preocupati sa pariati pe un sport peste altul? Realitatea, desigur, este ca majoritatea oamenilor efectueaza pariuri care nu vor fi afectate major de rezultatul unui meci fix. Cel mai adesea, in prezent, elementul criminal implicat in rezolvarea meciului nu vizeaza rezultatul general, ci mai degraba elemente specifice acestuia. Daca pariati pe numarul de faulturi comise intr-un meci de rugby, oricum va fi probabil sa pariati pe ceva care se apropie de o lansare a monedelor.

Știri relevante