Menu

Teoria deciziei un aliat puternic impotriva caselor

Exista o ramura a probabilitatii cunoscuta sub numele de teoria deciziei. Acest lucru tine seama nu numai de sansele producerii unui eveniment, dar si de consecintele care pot aparea in fiecare caz. Sa spunem ca ati auzit un zvon ca un club de noapte va fi construit la capatul drumului dvs. si va intrebati daca ar trebui sa va mutati.

Clasificati consecintele atat de a ramane cat si de a va deplasa pe o scara intre -10 si +10. Acum, daca va mutati si clubul de noapte este construit, acest lucru va fi unul pozitiv, daca totusi va mutati si nu este construit, acest lucru poate fi negativ. De asemenea, daca stai si clubul de noapte este construit, este negativ si daca ramai si nu este construit, este pozitiv (bine, daca nu vrei un club de noapte pe drumul tau).

Inmultiti acum consecintele (pe scala de la -10 la +10) cu sansele reale ale producerii evenimentului. In cazul clubului de noapte, sa spunem ca exista o sansa de 30% de a fi construit, acum inseamna ca exista si un 70%. Adaugati impreuna rezultatele celor doua consecinte ale sederii si, de asemenea, adaugati cele doua consecinte ale miscarii. Rezultatul cu cel mai mare scor este cel pe care ar trebui sa il iei. Desigur, acest lucru este inca subiectiv bazat pe propria evaluare a consecintelor si a sanselor ca acestea sa se intample, dar pe termen lung acest lucru ar trebui sa insemne ca luati decizii mai bune pentru dvs.

Cum se aplica acest lucru pentru plasarea unui pariu sport pe care te aud spunand? Ei bine, este vorba despre gandirea pariului in contextul scenariului general. Daca pariati pe propria echipa, atunci consecintele castigarii lor nu sunt doar faptul ca veti castiga bani, ci si ca va veti simti mai fericiti ca au castigat.

Acesta este motivul pentru care multi nu le place sa parieze impotriva propriilor echipe, pentru ca ar putea castiga bani, dar nu vor fi multumiti de asta. Conversatia este adevarata atunci cand pariati pe echipe sau concurenti care nu va plac. La urma urmei, jucam pentru distractie (sau cel putin ar trebui sa facem asta), deci luarea unei decizii mai bune pentru tine pe termen lung nu va castiga neaparat mai multi bani, dar va insemna ca sunteti mai fericiti cu privire la pariurile pe care le castigati.

Știri relevante