Menu

Texas Hold’em cel mai popular stil de poker din lume

Texas Hold'em cel mai popular stil de poker din lume

Texas Holdem Poker este un joc de carti comunitar jucat in general de la 2 la 10 persoane. Pentru a castiga in Texas Holdem Poker, va trebui sa faci cea mai buna combinatie de 5 carti posibila.

Primii doi jucatori de langa dealer au pus un blind mic si un big blind (de exemplu 1 cent si 2 centi). Aceasta este pentru a va asigura ca actiunea incepe si oamenii nu asteapta doar sa primeasca Ace Ace (cea mai buna mana de start din Texas Hold Em).

Odata ce blindul mic si cel mare au fost finalizate, dealerul incepe sa actioneze intr-o miscare in sensul acelor de ceasornic, pana cand fiecare jucator a primit 2 carti cu fata in jos.

Acum incepe in mod oficial prima runda de pariuri a Texas Holdem (aceasta prima runda de pariuri este cunoscuta sub numele de Pre-Flop). Primul jucator din stanga big blindului (cu 2 jucatori acesta este blindul mic si cu 3 jucatori acesta este dealerul) este primul care actioneaza si va avea 3 optiuni. Poate fie sa plieze, sa apeleze sau sa ridice:

  • Pliati: Aruncati cele doua carti (mana) fara a mai investi in pot.
  • Apel: ramai in mana prin potrivirea (apelarea) pariului big blind.

Crestere: puteti creste investitia in mana punand mai multe jetoane in pot (cresterea minima a preflopului este intotdeauna aceeasi cu Big Blind)

Odata ce toata lumea si-a luat hotararea si s-a incheiat prima runda de pariuri, dealerul expune The Flop. Flopul consta din 3 carti aleatorii distribuite din partea de sus a cartilor ramase in pachet (care nu au fost impartite jucatorilor).

Flopul reprezinta a doua runda de pariere. Primul jucator din stanga dealerului este primul care actioneaza (retineti ca, daca blind-ul mic este inca in joc, jucatorul va actiona intotdeauna primul in rundele de pariere ramase).

Din nou, jucatorii care raman in mana au 3 optiuni: pot ori sa plieze, sa verifice sau sa parieze (retineti cum marirea este acum numita pariu. In prima runda de pariere blindurile mici si mari au reprezentat pariuri „blind” pe care jucatorii le pot face a ridica.)

Dupa ce toate actiunile de pariere s-au finalizat pe flop, dealerul da peste a patra carte, numita Turnul. Aceasta carte de turn initiaza a treia runda de pariere. Din nou, jucatorul din stanga dealerului incepe actiunea prin pliere, verificare sau pariere. Aceasta continua pana cand toti jucatorii au finalizat actiunea de pariere din runda a 3-a.

Dupa ce turnul a fost impartit si pariurile au fost facute, dealerul intinde o a 5-a carte, care este ultima carte din Texas Holdem, cunoscuta sub numele de River. Aceasta este a 4-a si ultima runda de pariuri. Din nou, jucatorii ramasi au sansa de a renunta, de a verifica sau de a paria ultima oara.

Odata ce toate pariurile au fost finalizate, jucatorii ramasi isi dezvaluie cele 2 carti neexpuse (Hole Cards) incepand de la stanga de la dealer. Fiecare jucator imparte acum cele 5 carti care se afla pe masa (carti comunitare si tabla), dar poate face combinatii mai mari atunci cand foloseste ambele sau doar una dintre cartile lor cu 2 gauri (in combinatie cu 3 sau 4 carti deschise de pe masa).

Știri relevante