Menu

Trucarea curesi celor sase alegeri la cai

Trucarea curesi celor sase alegeri la cai

Poate ca, daca calul ar fi castigat cu mai putin, suspiciunea de rezervari nu ar fi fost descoperita, dar a fost si asa a fost, ceea ce a condus la casele de pariuri care refuzau plata. Fotografiile de la cursa au aratat ca „Flockton Gray” avea dintii prea dezvoltate pentru un copil de doi ani, iar medicul veterinar de la curs a observat ca calul castigator avea o cicatrice pe unul dintre picioare.

Anchetatorii din aceasta aventura au descoperit curand ca Flockton Grey a fost instruit de Stephen Wiles si a folosit analize de sange pentru a determina identitatea calului. Cand nu a fost gasita nicio cicatrice pe piciorul sau, schema a fost descoperita, iar Richardson a primit ulterior o pedeapsa cu inchisoare amenda si suspendata. Atat Richardson, cat si Wiles au primit interdictii indelungate din curse de catre Jockey Club, iar fostul s-a intors la sport multi ani mai tarziu, in calitate de presedinte al clubului de fotbal Bridlington Town si de „binefacator” al Doncaster Rovers. Ulterior a fost inchis pentru tentativa de incendiu dupa ce a angajat trei persoane pentru a arde stadionul Doncaster Rovers in incercarea de a solicita plata asigurarii.

Nu toate scandalurile de curse de cai implica parierea pe cai pentru a castiga. In cazul Cazului cu frauda Pick Six din 2002, pariorii ar fi putut paria pe orice cai doreau, deoarece „trucarea” implicata a fost mult mai tehnica. Acesta a avut loc in America si a implicat un barbat pe nume Chris Harn, care a lucrat ca programator de calculator pentru compania de pariuri Autotote. Au avut grija de pariurile de aproximativ 65% din totalul pariurilor plasate pe cursele de cai in America de Nord, Harn avand acces la toate informatiile despre aceste curse prin intermediul slujbei sale. In 2001 si-a dat seama ca poate vedea toate informatiile despre biletele nerevendicate si, de asemenea, a putut reimprima biletele pentru a solicita castigurile.

Deoarece lui Harn i s-a interzis sa faca pariuri ca parte a slujbei sale si ar fi fost cunoscut oricum la piese, el a solicitat ajutorul a doi prieteni ai sai numiti Derrick Davis si Glen DaSilva. Harn a reimprimat biletele castigatoare, iar prietenii sai au mers pe piese pentru a-i incasa, dar trio-ul si-a dat seama ca nu vor putea sa o faca prea mult timp fara sa fie descoperiti. Harn a venit cu un plan de a profita de cea mai mare zi de curse americane, cunoscuta sub numele de Breeders ‘Cup. In acea zi, casele de pariuri au oferit jucatorilor sansa de a castiga in mare, prezicand castigatorii curselor Clasic, Turf, Sprint, Distaff, Juvenile si Mile – „Big Six” de pe un cupon numit Ultra Pick 6.

Știri relevante