Unde gasim si invatam blackjack strategy

Principalul dezavantaj al lui BlackJack pentru jucator este ca, daca atat el, cat si dealerul au bust, tot el isi pierde pariul. Pe de alta parte, jucatorul are atat de multe optiuni decat dealerul si este platit 3: 2 pe un BlackJack (in timp ce dealerul colecteaza pariul initial doar daca primeste BlackJack). Aceste avantaje fac ca jocul sa fie un pariu aproape egal cu strategia corecta si cu pariuri „plate” (neschimbatoare) – pe termen lung, nu vei castiga si nici nu ai pierde bani.

Prin urmare, primul pas catre jocul de succes al BlackJack este invatarea strategiei corecte. Trebuie sa stiti ce ar trebui sa faceti cu fiecare total impotriva fiecarei carti posibile a dealerului. Aceasta presupune sa decida daca sa dublezi, sa lovesti, sa stai sau sa te imparti. Majoritatea acestor decizii se bazeaza pe sansa de 4/13 ca cardul negustorului sa fie un card cu zece valori (patru din cele treisprezece carti posibile valoreaza 10 puncte). Dupa ce ati stapanit strategia de baza corecta, va trebui sa invatati sa numarati cardurile folosind metoda simpla prezentata mai tarziu. Numarand carti, veti sti daca puntea este „favorabila” (jucatorului) sau nefavorabila. O punte favorabila inseamna ca mai exista o multime de carti cu zece valori ramase in pantof (putine au fost distribuite). Un pachet care este „bogat in zece” (raman multe carti cu zece valori) este benefic, deoarece creste sansele de a fi distribuit un BlackJack si pentru ca intareste probabilitatea de a banui ca dealerul are o carte cu zece valori. jos (amintiti-va, aceasta predictie se bazeaza pe ce se bazeaza majoritatea deciziilor). Probabil cel mai important, o punte favorabila, bogata in zece, creste sansele pe care dealerul le va infoca atunci cand va avea un total de 1216.

Cea mai frecventa greseala pe care o fac incepatorii atunci cand joaca BlackJack este lovirea prea des; ei nu vor sta pe treisprezece, indiferent care este cardul dealerului. Studiile de probabilitate efectuate cu ajutorul calculatoarelor arata ca atunci cand dealerul are un card de 2 pana la 6 (26), este in avantajul tau sa stai pe un treisprezece – prevestiti ca dealerul are un total de 16, pe care trebuie sa loveasca, probabil cu alti zece, astfel se plictisesc. Din nou, observa cum este util sa te prefaci ca fiecare carte necunoscuta valoreaza zece puncte.

Daca cardul dealerului este un As, fiecare jucator are optiunea suplimentara de a face un pariu lateral numit „asigurare”. Cand dealerul „arata” un Ace (adica are un card Ace), inainte de a-si juca mana, intreaba fiecare jucator (de multe ori foarte casual si rapid) daca le-ar dori asigurarea. Daca un jucator ia pariul de asigurare, trebuie sa puna un pariu suplimentar egala cu jumatate din pariul initial. Castiga dublul banilor pe acel pariu daca dealerul are un BlackJack – efectul net este ca jucatorul se va rupe chiar daca dealerul are un BlackJack, deoarece va pierde pariul initial, dar va castiga bani dubli pe pariul sau de asigurare (care a egalat jumatate din pariul initial).

Știri relevante