Unde se dau cele mai multe cornere in fotbal

Colt de fotbal Unde ne lasa toate acele cercetari? Raspunsul este, dupa cum ti-ai putea imagina, oarecum complicat. Sezonul din Premier League 2016-2017 are doar un an de date, asa ca nu este neaparat posibil sa trageti concluzii coplesitoare din aceasta. De asemenea, studiul din 2012 a folosit doar o campanie a Cupei Mondiale si o colegiu american din care s-au preluat numerele sale.

Acestea fiind spuse, s-ar putea sa nu fie posibil un raspuns concludent, dar este totusi corect sa sugerezi ca colturile nu sunt marcate din toate acestea. In vara anului 2017, Opta a furnizat statistici pentru o coloana de gardian care sugera ca doar 3,2% din colturi au dus la un obiectiv. In ultimele cinci sezoane, intre 0,32% si 0,38% din goluri pe meci au venit din colturile din Premier League si a fost similar in liga de top a Europei.

Un utilizator al Reddit, convins ca cornutele erau in esenta inutile pentru o echipa atacanta, a analizat statisticile de la aproximativ 11.000 de meciuri pentru a-si demonstra punctul de vedere. Din cele 11.234 de meciuri s-au uitat la 115.199 de colturi. Din aceste colturi, au fost marcate 30.812 goluri, dintre care 1.459 dintr-un corner. Asta inseamna ca in medie 4,74% din goluri au fost marcate din corner, dar doar 1,27% din colturi au dus de fapt la un gol.

Cu 11.000 de chibrituri plus analizate pentru activitatea lor, este vorba despre cele mai concludente informatii pe care le-am putut gasi pe aceasta tema. Avand in vedere acest lucru, echipele care marcheaza din viraje in jurul valorii de 1,27% din timp este probabil cifra corecta de a lua.

Știri relevante