Menu

Unde se dau cele mai multe cornere in fotbal

Unde se dau cele mai multe cornere in fotbal

Colt de fotbal Unde ne lasa toate acele cercetari? Raspunsul este, dupa cum ti-ai putea imagina, oarecum complicat. Sezonul din Premier League 2016-2017 are doar un an de date, asa ca nu este neaparat posibil sa trageti concluzii coplesitoare din aceasta. De asemenea, studiul din 2012 a folosit doar o campanie a Cupei Mondiale si o colegiu american din care s-au preluat numerele sale.

Acestea fiind spuse, s-ar putea sa nu fie posibil un raspuns concludent, dar este totusi corect sa sugerezi ca colturile nu sunt marcate din toate acestea. In vara anului 2017, Opta a furnizat statistici pentru o coloana de gardian care sugera ca doar 3,2% din colturi au dus la un obiectiv. In ultimele cinci sezoane, intre 0,32% si 0,38% din goluri pe meci au venit din colturile din Premier League si a fost similar in liga de top a Europei.

Un utilizator al Reddit, convins ca cornutele erau in esenta inutile pentru o echipa atacanta, a analizat statisticile de la aproximativ 11.000 de meciuri pentru a-si demonstra punctul de vedere. Din cele 11.234 de meciuri s-au uitat la 115.199 de colturi. Din aceste colturi, au fost marcate 30.812 goluri, dintre care 1.459 dintr-un corner. Asta inseamna ca in medie 4,74% din goluri au fost marcate din corner, dar doar 1,27% din colturi au dus de fapt la un gol.

Cu 11.000 de chibrituri plus analizate pentru activitatea lor, este vorba despre cele mai concludente informatii pe care le-am putut gasi pe aceasta tema. Avand in vedere acest lucru, echipele care marcheaza din viraje in jurul valorii de 1,27% din timp este probabil cifra corecta de a lua.

Știri relevante