Vedete care au reusit sa-si controleze mintea

a) Roger Federer

Tenisul nu este doar un duel de abilitati sportive. Aruncati o privire la finalele de Grand Slam, de exemplu, si veti realiza cu siguranta ca starea fizica de top nu este suficienta pentru ca jucatorul sa castige .. ci si starea PSIHICA de top. Performanta unui sport depinde in mare masura de starea mentala a jucatorului si nu degeaba practic fiecare jucator de tenis de top are psihologul sau. Roger Federer a devenit o legenda pentru ca a fost capabil sa adauge energie psihica pozitiva si concentrare abilitatilor sale fizice.

b) Steve Jobs

Fondatorul si creatorul conglomeratului Apple nu a fost in companie timp de 12 ani dupa ce a pierdut lupta pentru putere. In 1997, s-a intors ca CEO si a transformat o companie aproape falimentata intr-una dintre cele mai puternice marci din lume. Steve Jobs a fost un perfectionist care a iubit ceea ce a facut. Steve avea o mentalitate de geniu care avea tendinta de a cauta in mod constant noi provocari. Datorita acestor calitati, el a devenit o persoana de neuitat in lumea high-tech de astazi.

c) Nelson Mandela

Acest om nu este un erou orice – mostenirea sa va trai foarte mult timp. Nelson Mandela a fost arestat si intemnitat in 1962, in timp ce ramanea in inchisoare pentru pozitia sa puternica in privinta apartheidului in Africa de Sud divizata rasial pentru inca 27 de ani. Nu exista nicio indoiala cu privire la forta mentala a barbatului, deoarece 27 de ani de inchisoare sunt ceva ce putini se pot descurca.

Dar asta nu este tot, desigur – cand Mandela a fost eliberat in cele din urma, nimic nu l-a putut opri in drumul sau spre presedintie, din care a putut transforma Africa de Sud intr-o tara cu democratie multiraciala. Majoritatea oamenilor, mai devreme sau mai tarziu, ar cadea in agonie in cei 27 de ani mentionati anterior, dar Mandela si-a controlat mintea, a perseverat si a iesit din inchisoare cu un scop clar.

Am putea continua mult timp in aceasta lista. Exista multe personalitati in lume care au reusit sa-si controleze mintea si sa-si atinga obiectivele. Existenta lor este o dovada ca acesta este un obiectiv realizabil – un obiectiv pe care il poti atinge daca te angajezi pe deplin in acest sens. Nu conteaza in ce industrie doriti sa reusiti. Nu trebuie sa fie pariuri sportive direct. Dar un lucru este sigur – fara mintea ta nu poti face mare lucru.

Desigur, acest lucru se aplica si pariorilor sportivi care doresc sa-si duca pariurile la un nivel superior. Pentru a deveni un parior profesionist, trebuie sa va intelegeti procesele de gandire si emotiile. Doar asa vei putea evita obstacolele pe care mintea ti le pregateste si care te „arunca” din modul de viata corect.

Amintiti-va ca psihologia este un element foarte important al pariurilor sportive. Mintea umana evolueaza constant si schimba starea in care se afla. Pentru a reusi, trebuie sa va intelegeti mintea si sa puteti depasi diverse situatii proaste.

Știri relevante