Menu

Verificarea si identificarea necesare pentru a paria online

Verificarea si identificarea necesare pentru a paria online

De ce trebuie sa furnizati un ID si sa va verificati contul de pariuri, puteti pur si simplu sa va plasati intr-o casa de pariuri sau cazinouri si sa plasati un pariu necontestat? Ei bine, in ciuda credintei populare, acest lucru nu are nimic de-a face cu guvernul sa-si depuna impozitul sau industria sa-ti urmareasca, totul are legatura cu protejarea minorilor si a persoanelor vulnerabile impotriva jocurilor de noroc si prevenirea fraudei si a spalarii banilor.

Confirmarea varstei, locatiei si statutului rezidential al unui client este cerinta legala a detinerii unei licente de jocuri de noroc din Romania, iar site-urile de pariuri sunt obligate sa colecteze aceste informatii. In multe cazuri, aceste informatii sunt verificate fara sa stiti prin procese numite verificari de credit soft. Indiferent daca aceste verificari automate sau manuale sunt in mare parte pentru a impiedica utilizatorii de case de pariuri pentru incasarile infractiunilor.

In acest articol vom discuta despre legea din spatele verificarii si despre motivele pentru care exista. Va vom spune ce tipuri de ID sunt potrivite, cat timp ar trebui sa asteptati si ce sa faceti in cazul in care verificarea dvs. a fost refuzata si credeti ca aceasta este nedreapta.

La inceputul anului 2019, Comisia pentru jocuri de noroc din Romania a anuntat modificari ale procedurii de verificare a varstei pentru operatorii autorizati din Romania. Pana la acest moment, intreprinderile de jocuri de noroc li s-a cerut sa verifice varsta in termen de 3 zile si nu au putut permite clientilor sa se retraga pana nu au facut acest lucru. Acum, insa, marcile trebuie sa verifice varsta unui utilizator inainte de a putea face un depozit sau un prim pariu, chiar daca acesta este cu un pariu sau bonus gratuit.

Scopul principal este acela de a preveni jocurile de noroc, inainte ca acesta sub 18 ani sa poata juca online, chiar daca in cele din urma nu se pot retrage, acum toti clientii care finanteaza un cont sau paria vor fi pre-verificati. Regulile se extind si la jocuri gratuite pentru jocuri, cum ar fi demo-uri, cu toate site-urile care le ofera acum pentru a verifica varsta mai intai, in timp ce acest lucru nu este jocuri de noroc, GC sustine ca nu exista un motiv legitim pentru care copiii ar trebui sa le joace, deoarece pot conduce direct la jocuri de noroc.

Știri relevante