Menu

Ce inseamna 2d la casa pariurilor

Pariubet_Default_image

In sase grupe de patru echipe, 24 de echipe vor concura pentru dreptul de a trece in fazele eliminatorii, primele doua echipe din fiecare grupa calificandu-se automat. Cele mai bune patru echipe clasate pe locul trei vor progresa si ele pentru a face o etapa de 16, ceea ce inseamna ca opt echipe vor fi eliminate la primul obstacol.

Dar daca echipele sunt egale la puncte la sfarsitul celor trei jocuri, cum planuieste UEFA sa le separe? Va avem acoperit. Iata tot ce trebuie sa stii de la Casa Pariurilor.

Conform regulilor turneului, diferenta de goluri va fi separatorul final intre echipele aflate la egalitate la puncte in faza grupelor. Cu toate acestea, daca se intampla sa aiba si doua echipe aceeasi diferenta de goluri, atunci rezultatele cap la cap intre echipele la egalitate vor fi diferentiatoare inclusiv la Casa Pariurilor.

Casa Pariurilor →Casa Pariurilor →

 

Desi acest lucru pare putin probabil la vedere la Casa Pariurilor, asta este exact ceea ce s-a intamplat in timpul Euro 2016. Italia si Belgia s-au luptat cu un impas in Grupa E pe atunci, terminand egal la puncte si golaveraj. Asta a insemnat ca echipele lui Antonio Conte au castigat cu 2-0 in fata Belgiei in acea faza a grupelor, azzurri s-au calificat in turul urmator ca castigatori ai grupei, in timp ce Belgia a trecut ca secunda.

Runda de calificare a playoff-ului Ligii Campionilor (League Route) este formata din 4 echipe. Ei includ cei patru castigatori din turul al treilea de calificare. Cei doi castigatori ai fiecarei perechi eliminatorii cu doua picioare se califica in faza grupelor UEFA Champions League. Cele doua echipe invinse trec in faza grupelor Europa League.

UEFA a confirmat ca regula golurilor in deplasare va fi eliminata din competitiile europene, schimbarea fiind pusa in aplicare la timp pentru sezonul 2021-22 si inclusiv se va vedea in cotele oferite de Casa Pariurilor.

Regula golurilor in deplasare a fost folosita de peste jumatate de secol, dar nu va mai fi folosita pentru a decide meciurile eliminatorii din competitiile UEFA pentru cluburi, inclusiv Liga Campionilor si Europa League.

Presedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a explicat ca regula acum „contra scopul sau initial” si si-a declarat convingerea ca descurajeaza echipele sa joace fotbal de atac.

Regula golurilor in deplasare este in vigoare inca din sezonul 1965-66, cand a fost folosita in Cupa Cupelor.

Cu toate acestea, multi au sustinut eliminarea acesteia din competitiile UEFA pentru cluburi, fostul sef de la Arsenal, Arsene Wenger, si antrenorul principal al Atletico Madrid, Diego Simeone, fiind impotriva.

Argumentul lor a fost ca regula era restrictiva pentru cei care joaca acasa, mai ales in prima mansa a eliminatoriilor, si ca golurile in deplasare aproape ca conta pentru dublu.

O declaratie oficiala a UEFA care confirma stirea ca regula golurilor in deplasare nu va mai fi folosita evidentiaza faptul ca a existat o reducere a numarului de victorii pe teren propriu si a golurilor in competitiile UEFA pentru cluburi.

Știri relevante