Plusminus

Firma de pariuri Plus-Minus a fost fondata in 1994 in orasul Vitebsk din Belarus. Compania detine 11 magazine de pariuri in intreaga tara si lucreaza sub licenta de la Ministerul Impozitelor si Incasarilor din Belarus. Aceasta firma de pariuri permite clientilor din Belarus sa isi foloseasca serviciile si nu accepta nici macar carduri de credit majore. Conturile pot fi deschise numai folosind rubla bielorusa.

Bielorusia, asa cum este cunoscuta astazi, este o tara independenta din 1991. In ciuda faptului ca se afla intr-o regiune strict istorica in ceea ce priveste jocurile de noroc prin Plus-Minus, Belarus a avut o abordare relaxata a cazinourilor terestre, cu 27 (situate in cea mai mare parte in capitala Minsk) in functiune astazi.

Cu toate acestea Plus-Minus, jocurile de noroc online si pariurile sportive in Belarus au fost ilegale pana cand presedintele Alexander Lukashenko a semnat Decretul nr. 305 in august 2018. Singura exceptie de la aceasta interdictie a fost o carte de pariuri online operata de loteria nationala Sport-Pari, dar nu era popular localnici din cauza ofertei sale limitate.

Decretul a intrat in vigoare in aprilie 2019, deschizand usa operatorilor internationali sa solicite licente si sa accepte legal pariuri de la bielorusi la fel ca Plus-Minus. Ministerul Impozitelor si Taxelor emite aceste licente, care costa in jur de 4.500 EUR si dureaza cinci ani. Cu toate acestea, operatorii trebuie sa mentina o prezenta fizica in Belarus, sa isi gazduiasca site-ul web pe domeniu .by si sa acorde acces deplin la distanta catre minister.

Un proces de licentiere ieftin a condus la zeci de site-uri de pariuri sportive gen Plus-Minus care au obtinut o licenta de jocuri de noroc in Belarus. Cu toate acestea, multi operatori internationali au ales sa nu solicite o licenta de functionare in tara, deoarece statul supravegheaza strict modul in care isi desfasoara activitatea. Desi furnizorii de servicii de internet (ISP) sunt deseori obligati de guvern sa blocheze site-urile de pariuri internationale, multi continua sa functioneze liber.

Dar, avand atatea optiuni legale la dispozitia lor, de ce aleg atat de multi bielorusi sa isi parieze operatorii internationali, mai degraba decat site-urile autorizate cum ar fi Plus-Minus? Un singur cuvant: impozit.

O taxa de 4% se aplica castigurilor atunci cand pariati pe site-urile de pariuri sportive autorizate din Belarus. Intrucat site-urile internationale nu au obligatia de a raporta castigurile dvs. guvernului din Belarus, veti pastra 100% din castigurile dvs.

Legile jocurilor de noroc din Belarus au evoluat in bine in ultimii ani. Un proces de licentiere ieftin a fost pus in aplicare de la intrarea in vigoare a decretului nr. 305 in aprilie 2019, ceea ce inseamna ca bielorusii au acum mai multe optiuni de pariere online decat oricand, inclusiv Plus-Minus. Procesul de licentiere este complex, iar supravegherea stricta a statului cu privire la modul in care functioneaza site-urile de pariuri in Belarus a facut ca mai multe companii sa nu mai solicite o licenta.

Desi guvernul blocheaza in mod activ site-urile de pariuri internationale, multi pariori evita acest lucru utilizand o retea privata virtuala (VPN) si metode de plata anonime. Pariorii citeaza impozitul de 4% pe castiguri ca fiind motivul pentru care au pariat cu operatorii internationali. Cu exceptia cazului in care regulile fiscale pentru jocurile de noroc online se schimba, ne gandim ca bielorusii continua sa caute alternative pentru a-si pastra castigurile pentru ei insisi.

Plus-minus_logo

Bonusul curent existent pe site-ul casei de pariuri